چهره های ماندگار

حجت‌الاسلام والمسلمین حاج سید علی عابد رضوی

حجت‌الاسلام والمسلمین حاج سید علی عابد رضوی

شنبه, 05 شهریور 1401

حجت‌الاسلام والمسلمین حاج سید علی عابد رضوی (۱۹۲۹-۲۰۲۱م) عالم شیعه اهل هند و دانش‌آموخته حوزه علمیه نجف اشرف بود که عمر بابرکت خویش را وقف تحصیل و تبلیغ معارف مکتب اهل‌بیت(ع) نمود. ایشان پس از فراگیری علوم اسلامی بر اساس آیه شریفه نفر از نجف اشرف به قصد وطن خویش بازگشت و به تبلیغ معارف ناب اسلام همت گماشت.

ایشان  عضو مجمع عمومی مجمع جهانی اهل‌بیت(ع) بود و در راستای معرفی حضرت آیت‌الله العظمی خامنه‌ای در آن دیار تلاش‌های زیادی انجام داد.

حجت‌الاسلام رضوی در روز ۱۲ شعبان ۱۳۴۷ق برابر با سوم ژانویه ۱۹۲۹م در روستای کراری منطقه الله‌آباد هند چشم به جهان گشود. ایشان پس از تحصیلات عمومی خود در زادگاهش، به تحصیل علوم حوزوی روی آورد و دوره مقدمات و سطح را در مدرسه علمیه جوادیه بنارس هند گذراند. سپس برای فراگیری دوره خارج فقه و اصول به عراق مهاجرت کرد و در جوار مضجع ملکوتی حضرت امیرالمؤمنین علی(ع) در نجف اشرف رحل اقامت افکند و از محضر استادان بنام حوزه علمیه نجف کسب فیض نمود.

حجت‌الاسلام والمسلمین حاج سید محمدباقر مهری

حجت‌الاسلام والمسلمین حاج سید محمدباقر مهری

جمعه, 04 شهریور 1401

حجت‌الاسلام والمسلمین حاج سید محمدباقر مهری (۱۳۶۷-۱۴۳۶ق) روحانی شیعه و نماینده مراجع عظام تقلید شیعه در کشور کویت بود. ایشان در طول سال‌های اقامت خود در کویت، همواره پناهگاهی برای شیعیان این کشور بود و از چهره‌های مورد اعتماد مسئولان کویت و جمهوری اسلامی به‌شمار می‌رفت. این روحانی خدوم عضو مجمع عمومی مجمع جهانی اهل‌بیت(ع)، دبیرکل جمعیت علمای شیعه کویت و از طرفداران تقریب مذاهب اسلامی بود.

حجت‌الاسلام والمسلمین حاج سید مقصودعلی رضوی

حجت‌الاسلام والمسلمین حاج سید مقصودعلی رضوی

جمعه, 04 شهریور 1401

حجت‌الاسلام والمسلمین حاج سید مقصودعلی رضوی (۱۹۴۲-۲۰۱۶م) از سادات رضوی و شخصیت‌های برجسته علمی و حوزوی شیعه در منطقه کشمیر بودکه سالیان متمادی از عمر خویش را وقف  نشر و ترویج مکتب اهل‌بیت(ع) و خدمت به پیروان این مکتب در آن دیار نمود.

حجت‌الاسلام رضوی، عضو مجمع عمومی مجمع جهانی اهل‌بیت(ع) بود و از این طریق نیز خدماتی به پیروان مکتب اهل‌بیت(ع) در جهان تقدیم نمود. ایشان همچنین حدود یکصد اثر فاخر به زبان اردو ترجمه و تألیف نمود و مدارس علمیه‌ای در کشمیر احداث نمود تا جایی که به پاس زحمات و خدمات خالصانه‌اش به مکتب اهل‌بیت(ع) به عضویت مجمع جهانی خادمان فرهنگ رضوی مفتخر گشت.

رضوی در سال ۱۹۴۲م در روستای شریف‌آباد شهر سرینگر کشمیر دیده به جهان گشود و در همان دوران کودکی پدرش سید مهدی رضوی را از دست داد و از سایه و نعمت پدر محروم شد.

حجت‌الاسلام والمسلمین حاج شیخ حسین کورانی عاملی

حجت‌الاسلام والمسلمین حاج شیخ حسین کورانی عاملی

جمعه, 04 شهریور 1401

حجت‌الاسلام والمسلمین حاج شیخ حسین کورانی عاملی (۱۹۵۵-۲۰۱۹م)، از علمای مجاهد لبنان بود که سالیان متمادی از عمر بابرکت خویش را وقف استقلال لبنان و تقویت محور مقاومت اسلامی در این منطقه نمود. ایشان به همراه دیگر علمای مجاهد لبنان همچون حجت‌الاسلام والمسلمین شهید سید عباس موسوی (نخستین دبیرکل حزب‌الله) و حجت‌الاسلام والمسلمین سید حسن نصرالله (دبیرکل حزب‌الله) سازمان حزب‌الله لبنان را بنیان نهادند و خود از اعضای شورای رهبری آن بودند.

مرحوم حجت‌الاسلام کورانی به فعالیت‌های علمی و فرهنگی نیز اهمیت می‌داد  تا جایی که مرکز اسلامی لبنان را با هدف نشر فرهنگ اسلامی و آموزه‌های شیعی در این کشور تأسیس نمود. ایشان سال‌ها در لبنان به تدریس علوم حوزوی و ادبیات فارسی اشتغال داشت و از او تألیفات فاخری به یادگار مانده است.

این عالم شیعه از حامیان انقلاب اسلامی ایران و نظام مقدس جمهوری اسلامی به شمار می‌رفت تا جایی که بلافاصله پس از پیروزی انقلاب اسلامی ایران رفت و به حمایت از مردم ایران و رهبری آن پرداخت.

حجت‌الاسلام والمسلمین حاج شیخ محمود الحسن خان نجفی

حجت‌الاسلام والمسلمین حاج شیخ محمود الحسن خان نجفی

جمعه, 04 شهریور 1401

حجت‌الاسلام والمسلمین حاج شیخ محمود الحسن خان نجفی (۱۹۳۹-۲۰۱۷م) از علمای بزرگ و مبلغان فعال شیعه در کشور هندوستان بود که برای فراگیری علوم حوزوی راهی نجف اشرف شد. ایشان پس از مدتی به دیار خویش بازگشت و تمام توان خویش را در راه ترویج معارف مکتب اهل‌بیت(ع) و اسلام ناب محمدی(ص) در آنجا به کار گرفت و خدمات فراوانی به پیروان مکتب اهل‌بیت(ع) تقدیم نمود.

حجت‌الاسلام نجفی عضو مجمع عمومی مجمع جهانی اهل‌بیت(ع) بود و در دوره‌ای سرپرستی مجلس علمای هند را نیز بر عهده داشت. تمرکز اصلی آن مرحوم بر فعالیت تبلیغی بود تا جایی که حسینیه‌ای به نام اهل‌بیت(ع) در شهر لکهنو احداث نمود و حدود ۳۵ مسجد متروکه را احیا و بازسازی کرد.

ایشان در سال ۱۹۳۹م در شهر سلطان‌پور واقع در استان اوتار پرداش در کشور هند در خانواده‌ای روحانی و اهل علم چشم به جهان گشود. پدرش بخت‌آور علی نام داشت و فرزندش محفوظ الحسن خان روحانی است.

حجت‌الاسلام والمسلمین حاج شیخ نوح مانی

حجت‌الاسلام والمسلمین حاج شیخ نوح مانی

شنبه, 05 شهریور 1401

حجت‌الاسلام والمسلمین حاج شیخ نوح مانی (۱۳۳۵-۱۳۹۹ش) مشهور به «خمینی سنگال»، روحانی شیعه و بنیانگذار ترویج مکتب اهل‌بیت(ع) در جنوب سنگال بود که سالیان متمادی از عمر شریف خود را وقف ترویج و نشر مکتب اهل‌بیت(ع) در آن منطقه نمود و در آنجا مراکز فرهنگی فراوانی همچون مسجد، حوزه علمیه و مدرسه‌های قرآن و عربی احداث نمود.

ایشان ابتدای سنی‌مذهب بود اما تحت تأثیر امام موسی صدر به مکتب اهل‌بیت(ع) متمایل شد و پس از تحقیق و مطالعه فراوان به حقانیت این مذهب راستین پی برد و شیعه شد. ایشان پس از تشرف به مکتب اهل‌بیت(ع) تمام توان خود را در راه تبلیغ و ترویج این مکتب نورانی به کار گرفت. درخشش او در این راه همچون خاری در چشم دشمنان شیعه برای آنها ایجاد مزاحمت می‌کرد.

شیخ مانی، عضو سنگالی مجمع عمومی مجمع جهانی اهل‌بیت(ع) بود. ایشان از این فرصت نیز برای ترویج معارف اهل‌بیت(ع) و خدمت به ارادتمندان و پیروان آن مکتب راستین نیز بهره برد.

حجت‌الاسلام والمسلمین دکتر محمدجعفر شمس‌الدین عاملی

حجت‌الاسلام والمسلمین دکتر محمدجعفر شمس‌الدین عاملی

شنبه, 05 شهریور 1401

حجت‌الاسلام والمسلمین دکتر محمدجعفر شمس‌الدین عاملی (۱۹۴۲-۲۰۲۰م)، استاد و پژوهشگر برجسته شیعه اهل لبنان بود که عمر خویش را در راه خدمت به مکتب اهل‌بیت(ع) و تقویت وحدت امت اسلامی صرف کرد و آثار متعددی درعلوم مختلف اسلامی همچون فقه، حدیث و کلام از خود به یادگار گذاشت. دراسات فی العقیدة الإسلامیة، مدخل إلى دراسة علم أصول الفقه، مباحث و نفحات قرآنیة و نظام العقوبات فی الإسلام از جمله آثار مکتوب ایشان است.

 این عالم شیعی، دروس حوزوی را در نجف اشرف نزد آیت‌الله سید ابوالقاسم خویی و آیت‌الله شهید سید محمدباقر صدر فرا گرفت. همچنین در مقطع دکتری رشته فقه و حقوق از لبنان فارغ‌التحصیل شد. دکتر شمس‌الدین مدرس دانشکده اصول‌الدین بغداد و دانشکده شریعت دانشگاه اسلامی بیروت بود

حجت‌الاسلام والمسلمین سید حیدر مهدی زیدی

حجت‌الاسلام والمسلمین سید حیدر مهدی زیدی

جمعه, 04 شهریور 1401

حجت‌الاسلام والمسلمین سید حیدر مهدی زیدی (۱۹۵۹-۲۰۱۱م) از عالمان و مبلغان نامدار شیعه در شبه‌قاره هند بود که سالیان متمادی از عمر بابرکت خویش را در آن منطقه، به تدریس علوم دینی، تبلیغ دین مبین اسلام و ترویج معارف مکتب اهل‌بیت عصمت و طهارت(ع) اشتغال داشت. ایشان علاوه بر فعالیت‌های تبلیغی گسترده‌ای که داشت و دایره آن به خارج از شبه‌قاره هند هم کشیده شده بود، خدمات اجتماعی و عام‌المنفعه‌ای ماندگاری نیز به‌عنوان باقیات‌الصالحات از خود به یادگار گذاشت. آن مرحوم برای تحصیلات حوزوی بانوان، حوزه علمیه‌ای در هندوستان به نام «جامعةالزهراء» احداث کرد که بسیاری از آن دانش‌آموختگان آن در هند و دیگر کشورها به ترویج معارف اهل بیت(ع) می‌پردازند.

حجت‌الاسلام زیدی همچنین عضو مجمع عمومی مجمع جهانی اهل‌بیت(ع) بود. ایشان در 11 فروردین  ۱۳۳۸ش در سالارپور از توابع مظفرنگر هند در خانواده‌ای علمی و مذهبی چشم به جهان گشود.

حجت‌الاسلام والمسلمین سید ذیشان حیدر جوادی

حجت‌الاسلام والمسلمین سید ذیشان حیدر جوادی

پنج شنبه, 03 شهریور 1401

حجت‌الاسلام والمسلمین سید ذیشان حیدر جوادی مشهور به علامه جوادی (۱۳۱۷-۱۳۷۹ش) از علمای برجسته شیعه و نماینده ولی امر مسلمین جهان حضرت آیت‌الله العظمی خامنه‌ای در شبه‌قاره هند بود که طی دوران اقامتش در این منطقه منشأ آثار و برکات ارزنده‌ای شد. ایشان با ترجمه کتاب‌های مهم و اساسی شیعه همچون قرآن کریم، نهج‌البلاغه و صحیفه سجادیه به زبان اردو، به جامعه اردو زبان مسلمان خدمت بسیار ارزشمندی نمود و باقیات‌الصالحات و میراث ماندگاری از خود برجای گذاشت. علامه جوادی خطیبی برجسته بود که علاوه بر قلم، با زبان و بیان خویش نیز مکتب اهل‌بیت(ع) را یاری می‌کرد.

تأسیس مؤسسه اسلام شناسی در بمبئی، سفرهای تبلیغی و سخنرانی در آمریکا، اروپا و آفریقا، ساخت حوزه علمیه، ریاست مؤسسه تنظیم المکاتب گوشه‌ای از فعالیت‌های تبلیغی و اجتماعی وی به شمار می‌رود.

حجت‌الاسلام والمسلمین سید عباس هاشمی

حجت‌الاسلام والمسلمین سید عباس هاشمی

شنبه, 05 شهریور 1401

حجت‌الاسلام والمسلمین سید عباس هاشمی (۱۳۵۱-۱۴۰۰ش)  از روحانیون فعال شیعه در عرصه تبلیغ بین‌الملل بود که سالیان متمادی از عمر بابرکت خویش را وقف ترویج و نشر معارف مکتب اهل‌بیت عصمت و طهارت(ع) در کشور سنگال کرد. ایشان در برگزاری مراسم عزای امام حسین(ع) در آن دیار نقش بسزایی ایفا نمود و از خود خدمات ماندگاری به یادگار گذاشت.

این مبلغ برجسته شیعه، مدتی مسئولیت نمایندگی مجمع جهانی اهل‌بیت(ع) در امور مبلّغان غرب قاره آفریقا شامل کشورهای سنگال، گامبیا، گینه و موریتانی را بر عهده داشت. ایشان همچنین سابقه همکاری با مراکز بین‌المللی همچون جامعـة المصطفی العالمیة و جامعة آل البیت را  در پرونده خویش دارد.

حجت‌الاسلام والمسلمین سید عبدالعزیز حکیم

حجت‌الاسلام والمسلمین سید عبدالعزیز حکیم

پنج شنبه, 03 شهریور 1401

حجت‌الاسلام والمسلمین سید عبدالعزیز حکیم (۱۹۵۰-۲۰۰۹م)، روحانی مجاهد شیعه، سیاست‌مدار و از مبارزان علیه رژیم بعث عراق بود که به همین، خاطر فشارها و سختی‌های بسیاری را متحمل شد و سالیان متمادی را به دور از وطن و در غربت سپری کرد. ایشان آخرین بازمانده از خانواده مرجع عالیقدر جهان تشیع حضرت آیت‌الله العظمی سید محسن حکیم بودند که پدر بزرگوار و برادرانش همه به دست رژیم جنایتکار بعث و عوامل استکبار به شهادت رسیدند.

آن مرحوم از مسئولان برجسته مجلس اعلای انقلاب اسلامی عراق بود که پس از شهادت برادرش آیت‌الله سید محمدباقر حکیم ریاست آن مجلس را به عهده گرفت. همچنین پس از سقوط رژیم بعث در تشکیل دولت ملی و گنجاندن ارزش‌های اسلامی در قانون اساسی عراق نقش بسزایی ایفا کرد.  حجت‌الاسلام والمسلمین سید عمار حکیم از شخصیت‌های برجسته عراق فرزند او است.

حجت‌الاسلام والمسلمین سید علی موسوی

حجت‌الاسلام والمسلمین سید علی موسوی

جمعه, 04 شهریور 1401

حجت‌الاسلام والمسلمین سید علی موسوی مشهور به آغاعلی موسوی (۱۹۲۸-۲۰۱۲م) از علمای مجاهد و برجسته شیعه در پاکستان بود که سالیان متمادی از عمر بابرکت خویش را وقف ترویج و نشر مکتب اهل‌بیت در آن دیار نمود.

ایشان سادات موسوی بود و در سال ۱۹۲۸م در روستای دُوروِ بلتستان پاکستان در خانواده‌ای مذهبی و اهل علم چشم به جهان گشود. پدرش سید حسن موسوی و جدش نیز روحانی بودند. ایشان در چهار سالگی همراه با پدرش، از راه کشمیر و هندوستان، به ایران سفر کرد و شش سال در جوار مرقد مطهر حضرت فاطمه معصومه(س) در شهر مقدس قم به سر ‌برد. سپس در ده سالگی، به نجف اشرف مهاجرت کرد و در جوار مضجع نورانی حضرت امیرالمؤمنین علی(ع) سکونت گزید و به مدت هفده سال در آنجا مشغول کسب معارف اسلامی شد.

حجت‌الاسلام والمسلمین سید غلام‌حسین رضا آقا

حجت‌الاسلام والمسلمین سید غلام‌حسین رضا آقا

جمعه, 04 شهریور 1401

حجت‌الاسلام والمسلمین سید غلام‌حسین رضا آقا (۱۹۳۶-۲۰۱۶م) از مبلغان برجسته شیعه در کشور هندوستان بود که سالیان متمادی از عمر بابرکت خویش را وقف نشر و تبلیغ معارف مکتب اهل‌بیت(ع) در این کشور نمود. ایشان دانش‌آموخته حوزه علمیه نجف اشرف بود که پس از فراگیری علوم حوزوی در این شهر، به دیار خویش بازگشت و در آنجا به تبلیغ امور دینی همت گماشت.

این روحانی شیعه، همچنین خطیبی توانمند به شمار می‌رفت که علاوه بر هند در کشورهای دیگر نیز برای ایراد سخنرانی و خطابه می‌شد. همچنین به زبان‌های فارسی، عربی، اردو و هندی تسلط داشت و عضو مجمع عمومی مجمع جهانی اهل‌بیت(ع) نیز بود.

ایشان در سال ۱۹۳۶م در شهر دکن حیدرآباد هند در خانواده‌ای علمی و مذهبی چشم به جهان گشود. پدرش آیت‌الله سید نثارحسین سید آقا، از علمای برجسته و مشهور حیدرآباد بود. سید رضا آقا خود نیز دو فرزند داشت که یکی از آنها به نام سید نثارحسین آقا، روحانی است.

حجت‌الاسلام والمسلمین سید محمدحسین حسینی جلالی

حجت‌الاسلام والمسلمین سید محمدحسین حسینی جلالی

شنبه, 05 شهریور 1401

حجت‌الاسلام والمسلمین سید محمدحسین حسینی جلالی (۱۳۲۱-۱۳۹۹ش)، روحانی پرتلاش شیعه، کتاب‌شناس، نسخه‌شناس و تراجم‌نگار اهل عراق و دانش‌آموخته حوزه‌های علمیه کربلا و نجف اشرف بود که سالیان متمادی از عمر بابرکت خویش را در کشور آمریکا به تبلیغ و ترویج معارف مکتب اهل‎بیت عصمت و طهارت(ع) سپری کرد. ایشان بنیان‌گذار (The Open School) در آمریکا بود و مدیریت آن را برعهده داشت.

حجت‌الاسلام جلالی، با تصحیح نسخ خطی، خدمت بزرگی به جامعه علمی شیعه به ویژه حوزه‌های علمیه تشیع نمود. ایشان علاوه بر تصحیح نسخ خطی، آثار فاخری نیز در شرح سخنان اهل‌بیت(ع) تألیف نمود و بدین وسیله زمینه انتقال معارف اهل‌بیت(ع) به انگلیسی‌زبانان را فراهم نمود.

حجت‌الاسلام والمسلمین شهید حاج سید عباس موسوی

حجت‌الاسلام والمسلمین شهید حاج سید عباس موسوی

پنج شنبه, 03 شهریور 1401

حجت‌الاسلام والمسلمین شهید حاج سید عباس موسوی (۱۳۳۱-۱۳۷۰ش) از علمای مجاهد لبنان بود که سالیان متمادی از عمر بابرکت خویش را وقف مبارزه با رژیم اشغالگر صهیونیستی و استقلال کشور لبنان کرد تا جایی که در این راه مقدس به مقام رفیع شهادت نائل آمد.

شهید موسوی از مؤسسان حزب‌الله لبنان بود و مدتی دبیرکلی این جنبش را نیز برعهده داشت. ایشان دانش‌آموخته حوزه علمیه نجف اشرف و متأثر از شخصیت و اندیشه‌های حضرت امام خمینی(ره) و آیت‌الله شهید صدر بود. او همواره از نظام جمهوری اسلامی ایران و رهبران آن دفاع و حمایت می‌کرد.

سید عباس علاوه بر فعالیت‌های سیاسی و مبارزاتی، با حمایت آیت‌الله شهید صدر و همکاری امام موسی صدر و علامه فضل‌الله، حوزه علمیه امام منتظر را در شهر بعلبک لبنان تأسیس نمود و  فعالیت‌های تبلیغی طلاب این کشور را سامان داد. ایشان همچنین عضو شورای عالی مجمع جهانی اهل بیت(ع) نیز بود.

<<  1 2 3 [45 6 7 8  >>  

تماس با ما

موضوع
ایمیل
متن نامه
9+1=? کد امنیتی