چهره های ماندگار

ملا اصغر علی جعفر

ملا اصغر علی جعفر

پنج شنبه, 03 شهریور 1401

ملا اصغر علی جعفر مشهور به ملا اصغر (۱۹۳۶-۲۰۰۰م) از شخصیت‌های برجسته شیعیان خوجه اثناعشری و یکی از مؤسسان فدراسیون جهانی جماعات شیعه خوجه اثناعشری بود. او در دوران ریاست بر این فدراسیون، خدمات ماندگاری از خود برجای گذاشت و همواره در حل‌وفصل مسائل شیعیان خوجه در سراسر جهان تلاش می‌کرد. ملا اصغر با مراجع تقلید ساکن ایران و عراق در ارتباط بود و نمایندگی برخی از آنان مانند آیت‌الله سید محسن حکیم، آیت‌الله سید ابوالقاسم خویی و آیت‌الله سید علی سیستانی را نیز بر عهده داشت.

ایشان همچنین عضو مجمع جهانی اسلام بود و از او آثار مکتوبی نیز بر جای مانده است.

مهندس حاج ابوالقاسم شـفیعی

مهندس حاج ابوالقاسم شـفیعی

شنبه, 05 شهریور 1401

مهندس حاج ابوالقاسم شـفیعی (۱۳۳۳-۱۳۹۹ش)، خیر سرشناس اهل ایران و عضو کمیته خیرین مجمع جهانی اهل‌بیت(ع) بود که برای رفع مشکلات مالی پیروان مکتب اهل‌بیت عصمت و طهارت(ع) تلاش‌های فراوانی انجام داد و همواره پیشـتاز فعالیـت‌های خیرخواهانه در این زمینه بود. ایشان در ستاد پشتیبانی مردمی از مردم مظلوم یمن و میانمار فعالیت داشت و در این زمینه نیز منشأ خدمات فراوانی گردید.

مرحوم شفیعی، دوران جوانی خویش را وقف حمایت از نهضت رهبر کبیر انقلاب اسلامی حضرت امام خمینی(ره) و مبارزه با رژیم ستمگر پهلوی نمود تا جایی که آوازه فعالیت‌های ایشان در شهر ری پیچیده بود. آن مرحوم پس از پیروزی انقلاب شکوهمند اسلامی نیز در مسئولیت‌های سیاسی و اجتماعی مختلفی به مردم ایران خدمت کرد.

مولانا دکتر سید کلب صادق نقوی

مولانا دکتر سید کلب صادق نقوی

شنبه, 05 شهریور 1401

مولانا دکتر سید کلب صادق نقوی  (۱۳۱۷ش-۱۳۹۹ش) معروف به مولانا کلب صادق، از چهره‌های برجسته شیعیان هندوستان و پشتیبان حرکت‌های اسلامی در شبه‌قاره، و همچنین بنیانگذار خدمات علمی، فرهنگی، و عمرانی فراوانی از جمله مدرسه، دانشگاه و مراکز درمانی در هند بود.

این چهره برجسته شیعه از خطیبان مشهور هندوستان به شمار می‌رفت و در نقاط دیگر جهان از جمله آمریکا، آفریقا و کشورهای اروپایی به تبلیغ مکتب اهل‌بیت(ع) می‌پرداخت و مدتی نیز امامت جمعه شهر لکهنو هند را بر عهده داشت. ایشان همچنین از حامیان انقلاب اسلامی ایران، از علاقمندان به رهبر کبیر آن حضرت امام خمینی(ره) و از منادیان وحدت اسلامی بود.

مولانا کلب صادق عضو بلندپایه هیئت حقوق شخصی مسلمانان هند، مؤسس مرکز توحید مسلمین، دبیرکل کنفرانس شیعیان سراسر هند و عضو مجمع عمومی مجمع جهانی اهل‌بیت(ع) نیز بود. ایشان همچنین دارنده جایزه ملی و معتبر پادما بوشان است این جایزه در هندوستان به افرادی اعطا می‌شود که خدمات ارزنده‌ای انجام داده باشند.

 

 

 

 

مولانا میرزا محمد اطهر

مولانا میرزا محمد اطهر

جمعه, 04 شهریور 1401

مولانا میرزا محمد اطهر (۱۹۳۶-۲۰۱۶م)، خطیب برجسته و توانمند مکتب اهل‌بیت(ع) در هند بود که با مهارتی خاص مردم را به خود جذب می‌کرد و با بیانی شیوا و دلنشین، معارف اسلام ناب را به آنان منتقل می‌کرد و از این طریق در ترویج و نشر مکتب اهل‌بیت(ع) در آن دیار نقش بسزایی ایفا کرد. ایشان همچنین با تأسیس کانون احوال شخصیه شیعیان هندوستان خدمت بزرگی به پیروان این مکتب در یک کشور غیراسلامی و دفاع از حقوق آنان در آنجا نمود.

این روحانی خدوم شیعه در سال ۱۹۳۶م در ایالت اوتار پرادش یکی از ایالت‌های شمالی هند در خانواده‌ای مذهبی چشم به جهان گشود. پدرش میرزا محمد طاهر نیز عالم، واعظ و خطیب به شمار می‌رفت. از آنجا که فضای خانه علمی و مذهبی بود، محمد اطهر از کودکی به علوم دینی رغبت پیدا کرد.

پرفسـور جلال الدیـن رحمـت

پرفسـور جلال الدیـن رحمـت

شنبه, 05 شهریور 1401

پرفسـور جلال الدیـن رحمـت (۱۹۴۹-۲۰۲۱م)، مشـهور بـه کانـگ جلال (بـه فارسـی: بـرادر جـلال) اندیشـمند سـترگ و مبلـغ توانمنـد معـارف اسـلام در اندونـزی بـود. ایشـان در ۲۹آگوسـت ۱۹۴۹م ( ۷شـهریور ۱۳۲۸) در شـهر باندونـگ اندونـزی، در خانـوادهای مسـلمان چشـم بـه جهـان گشـود و به تبلیـغ و ترویـج معارف قـرآن و اهل‌بیت(ع) در بین مسـلمانان اندونـزی و کشـورهای اطـراف پرداخـت.

پرفسور منیب ماگلاجلیچ

جمعه, 04 شهریور 1401

پرفسور منیب ماگلاجلیچ (۱۹۴۵-۲۰۱۵م) نویسنده، مترجم و رئیس دانشگاه جامعه فرهنگی بوسنیایی «پرپورود» بود که عمر خویش را وقف تحقیق و پژوهش نمود و آثار و تألیفات متعددی از خود بر جای گذاشت. ایشان  با ترجمه کتاب‎های نفیس نهج البلاغه و صحیفه سجادیه به زبان بوسنایی، نقش بسزایی در ترویج و انتقال معارف مکتب اهل‌بیت(ع) در کشور بوسنی و هرزگوین ایفا کرد و بدین طریق خدمت بزرگی نیز به ارادتمندان و پیروان بوسنایی‌زبان مکتب اهل‌بیت(ع) تقدیم نمود.

این پژوهشگر برجسته، از اعضای مجمع عمومی مجمع جهانی اهل‌بیت(ع) بود و از طریق نیز به پیروان مکتب اهل‌بیت عصمت و طهارت(ع) خدمت می‌کرد.

پروفسـور سـید حسـین العطـاس

پروفسـور سـید حسـین العطـاس

پنج شنبه, 03 شهریور 1401

پروفسـور سـید حسـین العطـاس (درگذشـت: ۲۰۰۷م) متفکـر، جامعه‌شـناس و سیاسـتمدار مالزیایـی و مؤسـس سـازمان‌های علـوم اجتماعـی در مالـزی بـود. او در ۱۷سـپتامبر۱۹۲۸م در بوگـور، شـهری در بخـش غربـی کشـور اندونـزی در خانـوادهای مذهبـی و روشـنفکر به‌دنیـا آمـد. پـدرش علـی نـام داشـت و پدربـزرگ او، سـید عبـدالله بن محسـن العطـاس از شـیوخ مذهبی شناخته‌شـده، از خانـدان حضرمی اهـل حضرمـوت یمـن بـود. سـید محمـد نقیـب العطـاس فیلسـوف و متفکر برجسـته مالزی، برادر سـید حسـین بود و سـید فرید العطاس، اسـتاد دانشـگاه ملی سـنگاپور و شـریفه منیره العطاس استاد دانشگاه مالایـا، فرزنـدان او هسـتند.

پروفسور عبدالجواد فلاطوری

پروفسور عبدالجواد فلاطوری

پنج شنبه, 03 شهریور 1401

پروفسور عبدالجواد فلاطوری (۱۳۰۴-۱۳۵۷ش) پژوهشگر ایرانی حوزه فلسفه بود که  سالیان زیادی از عمر خویش را در کشور آلمان  به ترویج مکتب اهل‌بیت(ع) سپری کرد. ایشان در این مدت، خدمات ماندگاری از خود در آلمان و دیگر کشورهای اروپایی به یادگار گذاشت که مهمترین آنها تأسیس کتابخانه شیعی در دانشگاه کلن آلمان و بنیانگذاری آکادمی علمی اسلامی در این کشور بود.

فلاطوری، دانش‌آموخته حوزه‌های علمیه اصفهان، مشهد و تهران و نیز فارغ‌التحصیل رشته فلسفه در مقطع لیسانس از دانشگاه تهران بود. او همچنین درجه پروفسوری را از دانشکده فلسفه دانشگاه کلن آلمان دریافت کرد. ایشان بیش از ‍۱۵۰ اثر علمی در حوزه‌های مختلف معارف اسلامی از خود بر جای گذاشته است.

فلاطوری از نوادگان آخوند ملااسماعیل اصفهانی بود که در ۱۹ دی ۱۳۰۴ش در شهر اصفهان چشم به جهان گشود.

پروفسور ماسیمو کامپانینی

پروفسور ماسیمو کامپانینی

شنبه, 05 شهریور 1401

پروفسور ماسیمو کامپانینی (۱۹۵۴-۲۰۲۰م)، خاورشناس مسلمان‌شده، اسلام‌شناس برجسته، فیلسوف و قرآن‌پژوه مشهور ایتالیایی بود که در مقابله با اسلام‌هراسی در کشورهای غربی اقدامات بسیاری انجام داد و در این راه برای کمک به مسلمانان و مراکز اسلامی اروپا از هیچ تلاش و کوششی دریغ نمی‌کرد. ایشان در راستای از بین بردن تصویر کلیشه‌ای و خشونت‌آمیز از اسلام عزیز، در کنفرانس‌ها و نشست‌های این مراکز سخنرانی می‌کرد و بر این نظر بود که جامعه غربی بر اساس ریا و دروغین برپا شده است و غربی‌ها ظاهرِی صلح‌آمیز دارند، اما دائماً در حال جنگجویی و جنگ هستند و ریشه تروریسم و اسلام‌هراسی را در آنجا باید پیدا کرد.

<<  4 5 6 7 8 [9

تماس با ما

موضوع
ایمیل
متن نامه
9-8=? کد امنیتی