اخبار مجمع

  • آیت الله رمضانی: اعتکاف خلوتی است که به همراه جلوت معنا پیدا می‌کند

    آیت الله رمضانی: اعتکاف خلوتی است که به همراه جلوت معنا پیدا می‌کند

    به گزارش پایگاه رسمی اطلاع‌رسانی مجمع جهانی اهل بیت(ع) ـ اعضای ستاد اعتکاف کشور پیش از ظهر امروز چهارشنبه ـ پنجم مهر ماه 1402ـ با حضور در ساختمان مجمع جهانی اهل بیت(ع) قم با آیت الله «رضا رمضانی» دیدار کردند.

    آیت الله «رمضانی» دبیرکل مجمع جهانی اهل بیت(ع) درباره اهمیت باور به احادیث بیان داشت: در جلسه درس امروز به طلاب عرض کردم که نباید باورمان نسبت به احادیث کم شود. رسول اکرم(ص) می فرمایند: «مَن تَفَقَّهَ في دِينِ اللّه ِ كَفاهُ اللّه ُ هَمَّهُ و رَزَقَهُ مِن حَيثُ لا يَحتَسِبُ». یعنی، هر كه در راه آموختن و فهميدن دين خدا بكوشد، خداوند خواهش و روزى او را، از جايى كه گمانش را هم نمى برد تأمين كند. متأسفانه این باور در بین ما طلبه ها ضعیف شده است؛ در عبارت "لایحتسب" اشاره شده که توانایی حساب و کتاب ندارید که رزق از چه روزنه ای به شما می رسد ولی ما همچنان مشغول محاسبه هستیم.

    وی ادامه داد: من دلتنگ برخی جلسات علماء مانند آیت الله بهاء الدینی، آیت الله احمدی میانجی، آیت الله مشکینی و آیت الله مظاهری هستم که پای درس این بزرگان می نشستیم و از معنویت آنان استفاده می کردیم اما در حال حاضر کسی نتوانسته این شکاف را در حوزه های علمیه بپوشاند. 

    آیت الله رمضانی درباره اهمیت معنویت و اخلاق در حوزه اظهار داشت: باید به معنویت حوزه پرداخت که یکی از ابزارهای آن اعتکاف است. اعتکاف خلوتی است که به همراه جلوت معنا پیدا می‌کند و اسلام نیز خلوت به تنهایی را نمی پذیرد و بر جلوت به جهت تأثیرگزاری آن، تاکید دارد. خلوت نوعی دریافت برای انسان دارد که می تواند در صورت پردازش و پرداخت آن تاثیرات مهمی داشته باشد.

    دبیرکل مجمع جهانی اهل بیت(ع) به اهمیت گسترش معنویت در جهان اشاره کرد و بیان داشت: معنویت باید اصیل و بین المللی باشد نه معنویت های جعلی و بدلی که برخی پیگیر آن هستند. امروزه معنویت و عرفان بدون خدا مطرح شده و عده ای قائل هستند دین مانع ارتباط با خدا می شود و در این باره نیز کتاب، مقاله و مناظره صورت گرفته است. تمام این موارد برای جدایی انداختن بین دین و معنویت از خدا است و ما با آن مخالف هستیم.

    وی در ادامه گفت: ما معتقدیم دین با معنویت همراه است و معنویت تنها از راه ارتباط با کامل مطلق و نظام معنایی و عالم متافیزیکی معنا پیدا می کند. انسان به دلیل فطرت پاک و معنویت گرا به سمت امور معنوی گرایش پیدا می کند اما عده ای در حال مدیریت آن هستند و این گرایش پاک را به سمت جریان های غیراصیل جهت می دهند. 

    دبیرکل مجمع جهانی اهل بیت(ع) با تاکید بر لزوم حاکمیتی نشدن اعتکاف بیان داشت: جمهوری اسلامی ایران با وجود اینکه حکومتی تحت لوای ولایت فقیه است اما مراسمی مثل اعتکاف یا مجالس عزاداری اهل بیت(ع) هرچه مردمی باقی بماند، تأثیر بیشتری دارد و کمتر به حاشیه رانده می شود؛ همچنین مجمع جهانی اهل بیت(ع) نیز همیشه خود را یک نهاد غیردولتی معرفی کرده است.

    وی پیرامون اعتکاف گفت: این سوژه هیچ حاشیه ای ندارد و بستر مناسبی را برای معنویت حتی در اروپا فراهم می کند. زمانی که در هامبورگ بودم، مراسم اعتکاف را آغاز کردیم و در سال دوم برگزاری آن، از 15 کشور برای شرکت در این مراسم حاضر شدند.

    آیت الله رمضانی پیرامون اهمیت معرفی درست دین بیان داشت: گاهی نگاه سطحی و ظاهری به دین داریم که منجر به شانه خالی کردن از مسئولیت ها می شود. برای نمونه، نگاه سطحی به عزاداری امام حسین(ع) باعث شده که به گریه بسنده کنیم و در راستای اهداف قیام سیدالشهدا(ع) قدم برنداریم. اساسا عده ای ارتباط با امام شهید را بر امام حیّ ترجیح دادند چرا که ارتباط با امام زمان(عج) مسئولیت آور است و سختی هایی به همراه دارد.

    در ابتدای این دیدار، حجت الاسلام «سید علیرضا تکیه‌ای» رئیس ستاد اعتکاف کشور گزارشی از فعالیت های این مجموعه در سطح بین الملل ارائه داد و برآیند فعالیت های این ستاد را در کشورهایی مانند لبنان و سوریه، مثبت دانست.

    وی با ابراز خشنودی از این دیدار، به سفر پیش روی ستاد اعتکاف به قاره آفریقا اشاره داشت و از دبیرکل مجمع جهانی اهل بیت(ع) پیرامون اجرای برنامه اعتکاف در این منطقه، طلب نقشه راه کرد.

    گفتنی است در این دیدار درباره همکاری و تعامل سازنده بین مجمع جهانی اهل بیت(ع) و ستاد اعتکاف، بین دو طرف گفت‌وگو و تبادل نظر شد.

     

    آیت الله رمضانی اظهار داشت: اعتکاف خلوتی است که به همراه جلوت معنا پیدا می‌کند و اسلام نیز خلوت به تنهایی را نمی پذیرد و بر جلوت به جهت تأثیرگزاری آن، تاکید دارد. خلوت نوعی دریافت برای انسان دارد که می تواند در صورت پردازش و پرداخت آن تاثیرات مهمی داشته باشد.

  • حکم قصار امیرالمومنین(ع) به زبان فرانسه ترجمه و منتشر شد

    حکم قصار امیرالمومنین(ع) به زبان فرانسه ترجمه و منتشر شد

    به گزارش پایگاه رسمی اطلاع‌رسانی مجمع جهانی اهل بیت(ع) ـ به همت مجمع جهانی اهل بیت(ع)، حکم قصار امیرالمومنین(ع) به زبان فرانسه ترجمه و منتشر شد.

    این اثر گردآوری پندهایی حکیمانه از امیرالمؤمنين عليه السلام است. مؤلف در این اثر تعداد ۲۷۰ جمله کوتاه حکمت آمیز از کلمات قصار نهج البلاغه را برگزیده و در اختیار خوانندگان قرار داده است.

    محتویات این کتاب مشتمل بر پیام هایی انسانی از امام على عليه السلام بوده و نویسنده در نظر داشته است تا علاوه بر آگاه سازی وجدان بشری با استعانت از بیان ساده آن حضرت، شخصیت ممتاز و اندیشه والای انسانی ایشان را نیز معرفی نماید.

    روایات درج شده در این کتاب به همراه متن عربی آن ها آورده شده و موضوعات مختلفی چون ارزش، بصیرت، زشتی طمع و بخل و ترس، زیبایی صبر و زهد و تقوا، نیکوکاری، غنیمت شمردن فرصت ها، آداب معاشرت، ارزش علم، رفتار و گفتار عاقلانه، عفاف و حکمت را شامل شده است.

    حکم قصار امیرالمومنین(ع) از طرف ابراهیم توان به زبان فرانسوی ترجمه، و در ۷۱ صفحه و به قطع رقعی منتشر شده است.

    25afdb0c-ff98-4baf-8533-8963ec4d2f93.jpg

    به همت مجمع جهانی اهل بیت(ع)، حکم قصار امیرالمومنین(ع) به زبان فرانسه ترجمه و منتشر شد.

  • رحمتی: اسلام بر لزوم همزیستی مسالمت‌آمیز تأکید دارد/ آقامحمدی: حضور در میدان، گفت‌وگو و ارتباط‌گیری راهکارهای ایجاد وحدت است

    رحمتی: اسلام بر لزوم همزیستی مسالمت‌آمیز تأکید دارد/ آقامحمدی: حضور در میدان، گفت‌وگو و ارتباط‌گیری راهکارهای ایجاد وحدت است

    به گزارش پایگاه رسمی اطلاع‌رسانی مجمع جهانی اهل بیت(ع) ـ نشست علمی "وحدت و اخوت اسلامی؛ ضرورت‌ها و چالش‌ها" به مناسبت ايام ميلاد پيامبر اكرم(ص) و هفته وحدت، امروز چهارشنبه پنجم مهرماه 1402 در سالن جلسات خبرگزاری ابنا برگزار ‌شد.

    در این نشست حجت‌الاسلام و المسلمین «مجتبی رحمتی» استاد حوزه و دانشگاه اظهار داشت: عقل و نقل بر ضرورت وحدت تأکید دارد و وحدت از ضروریات زندگی در جامعه است. دشمن به دنبال ایجاد  تفرقه بین شیعه و سنی است؛ گاهی به دلیل مسائل جزئی، اختلافات شدیدی بین مسلمانان ایجاد می‌شود در حالی که خداوند در قرآن می فرماید: «مُحَمَّدٌ رَسولُ اللَّهِ وَالَّذينَ مَعَهُ أَشِدّاءُ عَلَى الكُفّارِ رُحَماءُ بَينَهُم» محمّد (ص) فرستاده خداست؛ و کسانی که با او هستند در برابر کفّار سرسخت و شدید، و در میان خود مهربانند.

    وی ادامه داد: علاوه بر ضرورت وحدت و اتحاد بین شیعه و سنی، در بین شیعیان هم باید وحدت وجود داشته باشد. گاهی در برخی کشورها، شیعیان در یک مسجد به دلیل اختلاف جزئی نماز نمی خوانند یا برخی مراکز شیعی با مراکز دیگر همکاری نمی کنند.

    44afdb0c-ff98-4baf-8533-8963ec4d2f93.jpg

    این استاد حوزه و دانشگاه با بیان اینکه توصیه اسلام، لزوم همزیستی مسالمت آمیز است گفت: شیعیان و اهل سنت اشتراکات زیادی در اصول، باورها و اعتقادات دارند.

    وی درباره سازوکار و راهکار ایجاد وحدت در جهان اسلام اظهار داشت: تعامل و رفتار انسانی و درست با مسلمانان و غیرمسلمانان می تواند وحدت آفرین باشد و باعث زدودن تبلیغ علیه اسلام ستیزی و اسلام هراسی باشد. در این راستا ضرورت دارد تا ما را در عمل بشناسند و نه در سخن. همچنین مواسات و کمک رساندن به دیگران نقش بسزایی در شناخت دیگران از مسلمانان دارد تا ذهنیت و تصور داعش و تکفیری ها را از ذهن غیرمسلمانان بزداییم.

    این مبلّغ عرصه بین الملل اظهار داشت: ما شیعیان در اقلیت هستیم و به حمایت اکثریت نیاز داریم. از سوی دیگر شیعیان و برخی مستبصران در کشورهای مختلف، باید از کارهایی که باعث ایجاد تنش و حساسیت می شود بپرهیزند.

    وی بر ضرورت تبلیغ تشیع به صورت معتدل در کشورهای دیگر تأکید کرد و افزود: هر دو طرف شیعیان و اهل سنت، باید بدانند که امت پیامبر(ص) هستند و بر اساس آیات قرآن باید با یکدیگر مهربان و رئوف باشند.

    در ادامه این نشست حجت‌الاسلام و المسلمین دکتر «مرتضی آقامحمدی» عضو هیئت علمی جامعة المصطفی(ص) العالمیه اظهار داشت: ضرورت وحدت بر اساس آیات و روایات برای همه روشن است.

    وی با بیان اینکه امروزه شیعیان جریان قدرتمند، قوی و بازیگر مهم منطقه و جهان هستند، ادامه داد: ما در عصر توسعۀ ابزارهای ارتباطاتی و گسترش فضای مجازی، با چالش های جدیدی مواجه هستیم، امروزه مسائل متفاوت شده به گونه‌ای که در گذشته سابقه نداشته است.

    عضو هیئت علمی جامعة المصطفی(ص) العالمیه با بیان اینکه خصومت بین شیعه و سنی در دهه های اخیر کم سابقه بوده است، ادامه داد: در پی آغاز بهار عربی در کشورهای مختلف عربی، دشمنان در  بحرین و سوریه، جنگ طائفی را برجسته کردند که با شکست داعش تنش ها ادامه پیدا نکرد.

    وی با بیان اینکه دشمنان از خلأها و شکاف ها سوء استفاده می کنند افزود: مرحوم سید شرف الدین می فرماید که سیاست، شیعه و سنی را از هم جدا کرد و سیاست می تواند این دو را کنار هم جمع کند.

    این مبلغ عرصه بین الملل به ریشه های اختلاف و دشمنی بین شیعه و سنی اشاره کرد و افزود: عربستان در دهه هفتاد میلادی به دلیل درآمدهای سرشار نفتی، به طرف صادرات ایدئولوژی وهابیت به خارج از مرزهای خود رفت و به دنبال رهبری جهان اسلام بود؛ چون غیر از وهابیت چیزی دیگری نداشت. پیروزی انقلاب اسلامی ایران ضد امپریالیسم بود لذا عربستان و غرب علیه ما توطئه ها و شیطنت های بسیاری کردند.

    4cafdb0c-ff98-4baf-8533-8963ec4d2f93.jpg

    وی حضور در میدان، گفت‌وگو و ارتباط گیری را راهکارهای ایجاد وحدت عنوان کرد و افزود: درست است که ما اقلیت هستیم اما ضعیف نیستیم، ما قدرتمندیم و در کنار هم بودن، قدرت همه مسلمانان را زیاد می کند. در این راستا عربستان در بین کشورهای دیگر اسلامی نقش محوری دارد و از سرگیری رابطه بین ایران و عربستان بر نگاه و رفتار مسلمانان کشورهای دیگر اثر ملموسی دارد.

    عضو هیئت علمی جامعة المصطفی(ص) العالمیه با بیان اینکه ارتباط ما با عربستان باید به گونه ای باشد که نباید بی‌جهت تنش ایجاد شود، افزود: موضع ما باید همراه با قوت و کرامت باشد و صرفاً از ابعاد دینی نباید به هم نزدیک شد بلکه به وسیله مناسبات ورزشی، اقتصادی و برگزاری جشنواره ها می توان ارتباط را وثیق تر کرد و مهم، نزدیک شدن مردم دو کشور به یکدیگر است.

    متن کامل این نشست در خبرگزاری ابنا منتشر خواهد شد.

    نشست علمی "وحدت و اخوت اسلامی؛ ضرورت‌ها و چالش‌ها" به مناسبت ايام ميلاد پيامبر اكرم(ص) و هفته وحدت، امروز در سالن جلسات خبرگزاری ابنا برگزار ‌شد.

  • گزارش تصویری | نشست علمی «وحدت و اخوت اسلامی؛ ضرورت‌ها و چالش‌ها» در خبرگزاری اهل‌بیت(ع) ـ ابنا

    گزارش تصویری | نشست علمی «وحدت و اخوت اسلامی؛ ضرورت‌ها و چالش‌ها» در خبرگزاری اهل‌بیت(ع) ـ ابنا

    به گزارش پایگاه رسمی اطلاع‌رسانی مجمع جهانی اهل بیت(ع) ـ همزمان با فرا رسیدن ایام ولادت حضرت ختمی مرتبت محمد مصطفی و آغاز هفته وحدت، نشست علمی «وحدت و اخوت اسلامی؛ ضرورت‌ها و چالش‌ها» با حضور حجج اسلام آقایان رحمتی و دکتر آقامحمدی در خبرگزاری اهل‌بیت(ع) ـ ابنا برگزار شد.

     
  • تسلیت دبیرکل مجمع جهانی اهل بیت(ع) به حجت‌الاسلام و المسلمین مؤمن

    تسلیت دبیرکل مجمع جهانی اهل بیت(ع) به حجت‌الاسلام و المسلمین مؤمن

    به گزارش پایگاه رسمی اطلاع‌رسانی مجمع جهانی اهل بیت(ع) ـ آیت‌الله «رضا رمضانی» دبیر کل مجمع جهانی اهل بیت(ع) در پیامی، مصیبت وارده به حجت‌الاسلام‌والمسلمین مؤمن از اساتید حوزه علمیه قم و عضو مجلس خبرگان رهبری را به وی تسلیت گفت.

    متن پیام ایشان به شرح زیر است:

    بسم الله الرحمن الرحیم

     قال امیرالمؤمنین علیه السلام:

    إِذَا مَاتَ الْعَالِمُ ثُلِمَ فِي الْإِسْلَامِ ثُلْمَةٌ لَا يَسُدُّهَا شَيْءٌ إِلَى يَوْمِ الْقِيَامَةِ

     آیت الله جناب آقای حاج شیخ علی مؤمن زید عزه العالی

    خبر درگذشت صبیه مکرمه و داماد گرامی‌تان، موجب تأثر و تأسف گردید. آنچه از آلام این مصیبت می کاهد، عروج روح آن دو زائر اربعین حسینی در راه زیارت امام الرئوف علیه السلام می باشد که ان شاء الله از اعظم قربات است.

     اینجانب مصیبت وارده را به جنابعالی، خانواد مکرم، به ویژه فرزندان داغدار، تسلیت عرض می نمایم و از درگاه حضرت حق برای ارواح ایشان مغفرت، حشر با موالیان و علوّ درجات و برای همه بازماندگان صبر جمیل و اجر جزیل مسئلت دارم.

     إِنَّا لِلَّهِ وَإِنَّا إِلَيْهِ رَاجِعُونَ

    رضا رمضانی

     

    آیت‌الله «رضا رمضانی» مصیبت وارده به حجت‌الاسلام‌والمسلمین مؤمن را تسلیت گفت و برای بازماندگان، صبر جمیل و اجر جزیل مسئلت کرد.

  • نشست علمی

    نشست علمی "وحدت و اخوت اسلامی؛ ضرورت‌ها و چالش‌ها" برگزار می‌شود

    به گزارش پایگاه رسمی اطلاع‌رسانی مجمع جهانی اهل بیت(ع) ـ نشست علمی "وحدت و اخوت اسلامی؛ ضرورت‌ها و چالش‌ها" به مناسبت ايام ميلاد پيامبر اكرم(ص) و هفته وحدت، از سوی خبرگزاری ابنا برگزار می‌شود.

    در این نشست حجت‌الاسلام و المسلمین «مجتبی رحمتی» استاد حوزه و دانشگاه و حجت‌الاسلام و المسلمین دکتر «مرتضی آقامحمدی» عضو هیئت علمی جامعة المصطفی(ص) العالمیه به ارائه دیدگاه‌های خود می‌پردازند.

    نشست علمی "وحدت و اخوت اسلامی؛ ضرورت‌ها و چالش‌ها" فردا چهارشنبه پنجم مهرماه 1401 ساعت هفت و نیم صبح، در قم، بلوار جمهوری، نبش کوچه 6، ساختمان مجمع جهانی اهل بیت(ع) طبقه دوم، سالن جلسات خبرگزاری ابنا برگزار می‌شود.

     

    17a5db0c-ff98-4baf-8533-8963ec4d2f93.jpg

    نشست علمی "وحدت و اخوت اسلامی؛ ضرورت‌ها و چالش‌ها" به مناسبت ايام ميلاد پيامبر اكرم(ص) فردا چهارشنبه از سوی خبرگزاری ابنا برگزار می‌شود.

1-آمار «مجمع جهانی اهل‏ بیت(ع)» از شیعیان اندونزی ـ سال 2008

 

جمعیت کشور: 221.900.000

جمعیت مسلمانان: 195.372.000

جمعیت شیعیان: 1.952.720

درصد شیعیان نسبت به جمعیت کشور: 0.9 درصد

 

‏2-آمار «دائرةالمعارف امام حسين(ع)» از شیعیان اندونزی‏ ـ سال 2000

 

جمعیت کشور: 219.266.557

درصد شیعیان نسبت به جمعیت کشور: 12.65 درصد

 

3- آمار انجمن دین و زندگی اجتماعی «مؤسسه ‏PEW» از‏ شیعیان‏ اندونزی ـ سال 2009

 

جمعیت کشور: بیش از 200.000.000

جمعیت مسلمانان: 202.867.000

جمعیت شیعیان: کمتر از 2.028.000

درصد شیعیان نسبت به جمعیت مسلمان کشور: کمتر از 1 درصد

پایگاه‌های مرتبط



مجمع جهانی اهل‌بیت (ع)

مجمع جهانی اهل‎بیت(علیهم‎السلام)، به عنوان یک تشکل جهانی و غیردولتی، از طرف گروهی از نخبگان جهان اسلام تشکیل شده است. اهل‎بیت(علیهم‎السلام) به این دلیل بعنوان محور فعالیت انتخاب شده‎اند که در معارف اسلامی در کنار قرآن، محوری مقدس را که مورد پذیرش عامه مسلمین باشد، تشکیل می‎دهند.
مجمع جهانی اهل‎بیت(علیهم‎السلام) دارای اساسنامه‎ای مشتمل بر هشت فصل و سی و سه ماده است.

  • ایران - تهران - بلوارکشاورز - نبش خیابان قدس - پلاک 246
  • 88950827 (0098-21)
  • 88950882 (0098-21)

تماس با ما

موضوع
ایمیل
متن نامه
7*4=? کد امنیتی