Dünya Ehlibeyt (a.s) Kurultayı Yüksek Şura Konseyi Yüz Seksen Dokuzuncu Oturumunun Nihai Bildirisi

سه شنبه, 24 فروردين 1400

Yüksek Konsey üyeleri, İbrani-Arap ve Vehhabiyetin desteğiyle uğursuz sömürü akımının ve küresel Siyonizm’in Ehlibeyt (a.s) tabilerinin aleyhine her gün artan baskılarının son durumunu takiple endişelerini dile getirerek Yemen, Bahreyn, Suriye, Afganistan, Pakistan, Keşmir, Myanmar, Nijerya ve … mazlum halklarına yönelik kaygılarını bildirdi.

Dünya Ehlibeyt (a.s) Kurultayı Yüksek Şura Konseyi Yüz Seksen Dokuzuncu Oturumunun Nihai Bildirisi

– Dünya Ehlibeyt (a.s) Kurultayı Yüksek Konseyi toplantısının son açıklamasında, Nijerya, Komorlar, Bahreyn, İslam dünyası ve İslami dini liderlerin kademeli olarak öldürülmesi ve fiziksel olarak ortadan kaldırılması konusunda İslam dünyası ve Ehlibeyt (a.s) takipçilerinin her geçen günden daha çok uyanık olması üzerinde tekit etti.

Dünya Ehlibeyt (a.s) Kurultayı Yüksek Konseyi'nin bildiri metni aşağıdaki gibidir:

Rahman ve Rahim Olan Allah’ın Adıyla

“Ramazan ayı, insanlara yol gösterici, doğrunun ve doğruyu eğriden ayırmanın açık delilleri olarak Kur'an'ın indirildiği aydır.” Bakara Suresi, 185.

Allah Teala’nın yardımı ve Hz. Veliyi Asr’ın (a.s) teveccühlerinin gölgesinde Şaban ayının son günlerinde ve Hicri 1442 Ramazan ayının arifesinde Dünya Ehlibeyt (a.s) Kurultayı Yüksek Konseyi’nin yüz seksen dokuzuncu oturumu Hz. Fatımay-ı Masume’nin (s.a) Haremi Şerifi yanında düzenlenerek çalışmasına son verdi.

Bu önemli toplantıda - 2021 yılının ilk toplantısı ve keza Dünya Ehlibeyt (a.s) Kurultayının çalışmalarının otuzuncu yıldönümü sayılmaktadır - Yüksek Konsey üyeleri, İslam dünyasındaki en önemli gelişmeleri ve dünyadaki Şiilerin son durumunu yeni yılın çalışmalarının tedvin edilme doğrultusunda görüş alışverişi yaptılar.

Toplantının başında, geçen yıl vefat eden Dünya Ehlibeyt (a.s) Kurultayı Yüksek Şura Konseyinin etkili şahsiyetlerinden Ayetullah Emini, Ayetullah Misbah Yezdi ve Ayetullah Teshiri saygıyla yad edildi ve İslam dünyası, Şia alemi ve vahdet davetçileri olan bu seçkin şahsiyetlerin eser ve bereketleri teşekkür ve takdirle anıldı.  

Bu toplantının sonunda Ehlibeyt (a.s) sevenleri ve takipçileriyle alakalı son gelişmeler hakkında Dünya Ehlibeyt (a.s) Kurultayının tutum ve konumları şu şekilde açıklandı:

  1. Dünya Ehlibeyt (a.s) Yüksek Şura Konseyi üyeleri; Yüce Rehberlik Makamının İran İslam Cumhuriyetinin mukaddes nizamının geçen yıl gösterdiği iktidar ve keza özellikle dünyanın İran aleyhindeki ağır ambargoları ve dünya ülkelerinde genel üzerindeki Korona salgını sultasında, gelecekte bu iktidarın daha çok korunması doğrultusundaki açıklamalarını savunmanın yanında fiziki ve sanal ortamda dünyada Ehlibeyt (a.s) kültürünün her zamankinden daha çok yayılıp geliştirilmesi üzerinde ısrarla durmaktadır.
  2. Yüksek Kurul üyeleri, Kurultayın uzun vadeli ve dönüşümsel vizyon belgesinin hazırlanması ve onaylanmasının önemine işaret etmenin yanında, ‌ Ehlibeyt (a.s) tabilerinin toplumsal hayatı üzerinde doğrudan etkileyecek bölgesel ve ulusal hassasiyetler koşullarında Ehlibeyt (a.s) kuruluşu ve bu kuruluşa bağlı dahili ve harici tabilerinin süreklilik ve ciddiyet içeren rolü üzerinde tekit etmektedir.
  3. Yüksek Konsey üyeleri; Ramazan ayının arifesinde maalesef dinlerin mukaddesatına saygı gösterme kanunlarının varlığına rağmen özgür söylem bahanesiyle saldırı konusu yapılan Kur’an-ı Kerim’in büyük konumu ve Peygamber Efendimiz (s.a.a) ve Ehlibeyt’in (a.s) yüceliğinin korunması üzerinde ısrarla duruyor ve İslam dünyası ve Ehlibeyt (a.s) tabilerinin kutsallara nispetle her zamankinden daha çok uyanık olmalarını istiyoruz.
  4. Dünya Ehlibeyt (a.s) Kurultayının akılcılık, maneviyat, saygınlık, adalet ve direniş gibi alanlarda kendi kültür-tebliğ çalışmalarının dördüncü on yılının başında önemi üzerinde durmuş, Ehlibeyt’in (a.s) geride bırakılmış öğretilerindeki vahdete tekit etmiş ve uydurulmuş, sapık, bidat içerikli ve İslamofobik gibi başka reçetelerin karşısında tertemiz Muhammedi İslam’ın rahmani boyutlarının Müslümanların sorunlarının halledilmesinde son derece kilit rol üstlendiğini derk etmiştir. Keza Ehlibeyt (a.s) sevenlerine ve takipçilerine Ehlibeyt’in (a.s) sözlerinin güzelliklerini tanımalarını ve bunu dünyanın manevi susuz insanlarına tanıtmalarını şiddetle tavsiye etmektedir.
  5. Yüksek Konsey üyeleri, İbrani-Arap ve Vahhabiliğin desteğiyle uğursuz sömürü akımının ve küresel Siyonizm’in Ehlibeyt (a.s) tabilerinin aleyhine her gün artan baskılarının son durumunu takiple endişelerini ve Yemen, Bahreyn, Suriye, Afganistan, Pakistan, Keşmir, Myanmar, Nijerya ve … mazlum halklarına yönelik kaygılarını dile getirerek özellikle uluslararası İslami kurum ve kuruluşlar olmak üzere insan hakları kuruluşları ve dünya hukuk komisyonlarından bu ülke vatandaşlarının haklarının ihlali karşısında özel bir dikkatle eğilmelerini istemektedir.
  6. Dünya Ehlibeyt (a.s) Kurultayı Yüksek Şura Konseyinin havza ve üniversitenin alim ve seçkinlerinden Müslümanlar arasındaki vahdetin oluşturulmasında Peygamber Ekrem’in (s.a.a) Ehlibeyt’inin (a.s) ıslah edici ilmi yönteminin olabildiğince derin açıklanması doğrultusunda çok ciddi beklentisi vardır ve bu doğrultuda Ehlibeyt (a.s) tabileri toplumu için ilmi ve içeriksel otoritede Kurultayın bayraktarlığı dikkate alınmalıdır.
  7. Kurultay Yüksek Şura Konseyi İslam ülkelerinin sadece yenilgiyle sonuçlanacak oyunda çocuk katili edilgen Siyonist rejimle ilişkilerini şiddetle kınamakta ve Netanyahu’nun fasit ve ezici diktatör devletinin karma karışık seçim çıkmazına düşüp halk, gruplar ve karşıt hizipler tarafından genel bir atmosferle karşı karşıya olduğu ve şişirilmiş gücünün temellerinin parçalanma seslerinin duyulduğu günlerde dünya özgür milletlerinin desteğiyle mazlum ve muktedir Filistin halkının yorgunluk tanımayan maksimum direnişi üzerinde ısrarla durmasını tekit etmektedir. Allah’ın  gücü ve kudretiyle ve Müslümanların ve dünya özgürlükçülerinin kudretli varlıklarıyla Dünya Kudüs Günü tezahürat ve merasimlerine daha da hız kazandıracaktır.
  8. Yüksek Şura Konseyi üyeleri Bahreyn ve Filistin zindanlarında Korona hastalığının vahameti ve altı yıl zalim tecavüz sonrası ve Suudi itilafının her geçen gün daha da ciddileştiği Yemen’de gayri insani ve sağlıksız feci durumuna nispetle ulusal toplumları uyarmakta Yemenli gruplar için sonuç verici müzakereleri talep etmektedir.
  9. Dünya Ehlibeyt (a.s) Kurultayı Yüksek Şura Konseyi Nijerya, Komorlar, Bahreyn, Arabistan, Pakistan, Tacikistan ve … gibi ülkelerde İslami dini liderlerin sömürü ve Siyonist servisleri ve bu sistemlerin kiralık katilleri tarafından kademeli olarak öldürülmesi ve fiziksel olarak ortadan kaldırılması konusunda uyarıda bulunmanın yanında uluslararası ve bölgesel kurum ve kuruluşlardan, insan hakları kuruluşundan, din alimlerinden ve dünya seçkin insanlarından bu apaçık terörist saldırılar karşısında adilane dünya barışı ve emniyetine duyarsız kalmamalarını talep etmektedir.

Allah işiten ve bilendir

Dünya Ehlibeyt (a.s) Kurultayı Yüksek Şura Konseyi

Kameri 25 Şaban 1442

مجمع جهانی اهل‌بیت (ع)

مجمع جهانی اهل‎بیت(علیهم‎السلام)، به عنوان یک تشکل جهانی و غیردولتی، از طرف گروهی از نخبگان جهان اسلام تشکیل شده است. اهل‎بیت(علیهم‎السلام) به این دلیل بعنوان محور فعالیت انتخاب شده‎اند که در معارف اسلامی در کنار قرآن، محوری مقدس را که مورد پذیرش عامه مسلمین باشد، تشکیل می‎دهند.
مجمع جهانی اهل‎بیت(علیهم‎السلام) دارای اساسنامه‎ای مشتمل بر هشت فصل و سی و سه ماده است.

  • ایران - تهران - بلوارکشاورز - نبش خیابان قدس - پلاک 246
  • 88950827 (0098-21)
  • 88950882 (0098-21)

تماس با ما

موضوع
ایمیل
متن نامه
2*3=? کد امنیتی