مجمع جهانی اهل‌بیت (ع) در عرصه پژوهش ترجمه و توزیع
مجمع جهانی اهل‌بیت (ع) در عرصه پژوهش ترجمه و توزیع

شورای کتاب

شورای عالی مجمع جهانی اهل بیت علیهم السلام به منظور انجام هر چه بهتر وظایف مجمع ـ بویژه در بخش تألیف، تحقیق، ترجمه و تصویب موضوعات پژوهشی ـ در سال 1379 ش. شورایی علمی با عنوان شورای کتاب تأسیس کرد.

این شورا که جهت اطمینان از استحکام، اعتبار و دقت منشورات مجمع تأسیس شده است، مرکب از شخصیت های فرهیخته، مجتهد و صاحبنظران عالیرتبه حوزوی و دانشگاهی است که با بررسی و کارشناسی موضوعات مختلف، تصمیمگیریهای لازم را به عمل میآورند و بر تولیدات و منشورات مجمع نظارت می کنند.

اعضای این شورا پس از آنکه موضوع کتب را با توجه به نیاز مخاطبان انتخاب نمودند، تا پایان کار بر صحت محتوا و استناد مطالب کتب به منابع اصیل اسلامی نظارت می نمایند.

پژوهش

مقتضیات جدید جهان، آثار جدیدی را میطلبد که بتواند نیازهای فکری و فرهنگی پیروان اهل بیت علیهم السلام را پاسخ دهد. با توجه به این ضرورت، بخش پژوهش مجمع جهانی اهل بیت علیهم السلام با استفاده از مؤلفان و محققان حوزه و دانشگاه، آثار ماندگاری را تحقیق و تالیف کرده است.

این بخش به طور کلی متصدی امور ذیل است:

الف) آماده سازی و ارائه طرحهای پژوهشی؛

ب) آماده سازی کتب، ویراستاری و نمایهزنی؛

پ) خرید امتیاز کتب مرتبط با فعالیت های مجمع؛

ت) تشکیل گروههای علمی(در زمینه علوم قرآنی، تفسیر، تاریخ و سیره اهل بیت علیهم السلام).

تا تابستان 1394 ش.، مجموع کتاب ها ی پژوهش و منتشر شده از سوی مجمع جهانی اهل بیت علیهم السلام و مجامع اهل بیت ی مرتبط با آن به حدود 1800 عنوان بالغ گردیده است.

از مهمترین آثار پژوهشی مجمع، مجموعه اعلام الهدایهًْ در زمینه تاریخ و تحلیل زندگانی پیامبر اکرم و ائمه معصومین علیهم السلام به زبان های مختلف و سلسله کتاب ها ی فی رحاب اهلالبیت علیهم السلام در خصوص پاسخ به شبهات تاریخی، کلامی و فقهی در بیش از 46 جلد است.

ترجمه

در راستای تحقق اهداف مجمع جهانی اهل بیت علیهم السلام، بخش ترجمه مجمع با شناسایی و سازماندهی صدها مترجم به زبان های مختلف، آثار پژوهش شده در مجمع و نیز دیگر آثار ارزشمند و فاخر اسلامی و شیعی را به زبان های گوناگون ترجمه و آماده انتشار می نماید.

تعداد زبان های ی که تاکنون کتب مجمع به آنها ترجمه شده به 55 زبان رسیده است؛ از جمله:

الف) زبان های آسیایی: عربی، اردو، ترکی، آذری، هندی، بنگلا، تایلندی، تاجیکی، چینی، کردی سورانی،، کردی کرمانجی، مالایو، ازبکی، تامیلی، برمهای، پشتو، فارسی، ارمنی، و اویغوری.

ب) زبان های آفریقایی: هوسا، سواحیلی، فولانی، لوگاندا، رواندایی، یوربا و امهری.

پ) زبان های اروپایی: انگلیسی، اسپانیولی، فرانسوی، ایتالیایی، آلمانی، پرتغالی، روسی، سوئدی،، دانمارکی، بوسنیایی، فنلاندی، لهستانی، نروژی و گرجی.

از مهمترین آثار ترجمه شده مجمع میتوان به موارد زیر اشاره کرد:

1. برخی از میراث عظیم مکتب اهل بیت علیهم السلام مانند: نهجالبلاغهًْ، صحیفه سجادیه، مفاتیح الجنان، رسالهًْ الحقوق و ...

2. منابع معتبر فقهی، حدیثی، روایی و سیره و مناقب اهل بیت علیهم السلام مانند: تحف العقول، عیون اخبار الرضا علیه السلام، اصول کافی، الارشاد، اعلام الهدایهًْ، فقه الامام جعفر الصادق علیه السلام، الامام الصادق علیه السلام و المذاهب الاربعهًْ و ...

3. آثار مراجع معظم، علما و اندیشمندان مانند: حضرات آیات امام خمینی، علامه شرف الدین، علامه کاشف الغطاء، خویی، علامه طباطبایی، علامه عسگری، شهید مطهری، سید حسن صدر، سید محمدباقر صدر، سید محمدباقر حکیم، مشکینی، قرشی، آصفی(رضوان الله علیهم) و حضرات آیات امام خامنه ای، مکارم شیرازی، صافی گلپایگانی، سبحانی، جوادی آملی، امینی، مصباح یزدی و استادی.

4. نامه رهبر معظم انقلاب به جوانان غربی: پس از اهانتهایی که در غرب به پیامبر اکرم و مقدسات اسلامی شد، رهبر معظم انقلاب اسلامی اقدام به نوشتن نامهای خطاب به جوانان اروپا و آمریکا نمود. مجمع جهانی اهل بیت علیهم السلام با همکاری خبرگزاری ابنا، نهادهای همسو و نیز شیعیان مرتبط، اقدام به ترجمه و انتشار این نامه به 50 زبان نمود.

5. آثار ویژه کودکان و نوجوانان مانند:
مجموعه شعر 10 جلدی نسیم غدیر (درباره فضائل امیرالمومنین علیه السلام) به 6 زبان.

مجموعه 48 جلدی آفتابگردان (داستان هایی پیرامون زندگانی اصحاب پیامبر صلی الله علیه و آله و ائمه علیهم السلام) به 16 زبان.

عناوین دیگر همچون داستان راستان و هابیل و قابیل.

همچنین این بخش به غیر از ترجمه کتاب، در زمینه ترجمه مقالات، بیانیه ها و مکاتبات مجمع با پیروان اهل بیت علیهم السلام در نقاط مختلف جهان نیز فعال است.

چاپ، نشر و توزیع

مجمع جهانی اهل بیت علیهم السلام علاوه بر حمایت فکری، فرهنگی و نرمافزاری از مخاطبان خود، تأمین سختافزاری نیازهای آنان را نیز بر عهده گرفته است؛ یعنی آنچه از سوی دو بخش پژوهش و ترجمه، تولید می شود به وسیله بخش انتشارات و تبلیغات مجمع منتشر شده و به وسیله بخش توزیع، در اختیار عموم پیروان اهل بیت علیهم السلام قرار میگیرد. نتیجه این اقدام، انتشار قرآن کریم، نهج البلاغه و حدود 1800 عنوان کتاب به 55 زبان زنده دنیا و ارسال آنها به اقصی نقاط جهان بوده است.

فهرست کامل این کتاب ها ، در کتابنامه و سایت مجمع و نیز نرم افزارهای کتابخانه الکترونیک آمده است.

شرکت در نمایشگاه های ببین المللی

مجمع جهانی اهل بیت علیهم السلام همچنین به شرکت در نمایشگاه های بین المللی کتاب اهتمام ویژهای دارد و از آنها به عنوان فرصت مناسبی برای ترویج معارف اسلامی و ارتباط با پیروان اهل بیت علیهم السلام در کشورهای مختلف بهره میگیرد.

تاکنون نمایشگاه های مهم کتاب در دنیا ـ نظیر نمایشگاه های آلمان (فرانکفورت)، روسیه (مسکو)، عراق (نجف، کربلا و بصره)، چین(پکن)، هند(دهلی)، لبنان(بیروت)، عمان(مسقط)، پاکستان(کراچی)، آفریقای جنوبی (کیپ تاون)، تونس، کویت و نمایشگاه بین المللی کتاب تهران ـ شاهد حضور انتشارات مجمع بوده اند.

همچنین بخش های مجازی و رسانه ای مجمع جهانی اهل بیت علیهم السلام، هر ساله در نمایشگاه های بین المللی قرآن کریم، مطبوعات و خبرگزاریها و رسانه های دیجیتال شرکت نموده و علاقه مندان داخل کشور را در جریان آخرین فعالیت های مجمع قرار میدهند.

کتابخانه و مرکز اسناد

کتابخانه و مرکز اسناد اهل بیت علیهم السلام با هدف تهیه، آماده سازی و در دسترس قرار دادن منابع اصیل اسلامی، در ساختمان قم مجمع تأسیس شده و در اختیار پژوهشگران معارف اهل بیت علیهم السلام قرار دارد.

هم اکنون بالغ بر 30000 کتاب، مجله و اسناد پژوهشی گوناگون در این کتابخانه موجود است که برخی از آنها ـ نظیر مجموعه طاووس یمانی ـ منحصر بفرد می باشد.
همچنین اطلاعات کامل این کتاب ها از طریق برنامه سیمرغ در سایت مجمع و پورتال بزرگ اهل بیت علیهم السلام و پایگاه کتابخانه های ایران در اختیار علاقه مندان و پژوهشگران قرار دارد.

مجلات

مجمع جهانی اهل بیت علیهم السلام در راستای رسالت فرهنگی ـ تبلیغی خود، چندین مجله دورهای به زبان های گوناگون در کشورهای مختلف منتشر می نماید.

مجمع همچنین از انتشار تعداد زیادی از مجلات و نشریات اسلامی به زبان های گوناگون در کشورهای مختلف جهان پشتیبانی می کند.

برخی از این مجلات عبارتند از:

1. اهل بیت علیهم السلام؛ به دو زبان گرجی و آذری

2. انتظار؛ به زبان بنگلا

3. بلاغ؛ به زبان فارسی.

4. پیام ثقلین؛ به زبان اسپانیایی

5. پیام ثقلین؛ به زبان انگلیسی

6. پیام ثقلین؛ به زبان عربی.

7. پیام زینب؛ به زبان اردو

8. توحید؛ به زبان نروژی.

9. ذویالقربی؛ به زبان مالایو

10. سلام؛ به زبان فنلاندی

11. طوبی؛ به دو زبان اردو و هندی

12. فرشتگان کوچک؛ به زبان اسپانیایی

13. فریاد؛ به زبان ترکی آذری

14. قبله؛ به زبان ترکی استانبولی

15. کوثر؛ به زبان اسپانیایی.

16. کوثر؛ به زبان روسی (داغستان)

17. کوثر؛ به زبان فارسی

18. گنجینه مجمع؛ به زبان فارسی

19. مصباح الهدی؛ به زبان اردو

20. نوای علم؛ به زبان اردو

21. نـور؛ به زبان بنگلا

22. هادی؛ به زبان گجراتی

پاسخ به سؤالات و شبهات

پرسش، یکی از مهمترین انگیزهها برای کسب دانش است. شک و شبهه نیز، هم فرصتی برای دانستن بیشتر، و هم تهدیدی برای پایههای اعتقادی به شمار میرود.

مجمع جهانی اهل بیت علیهم السلام، با درک این حقایق و نیز با توجه به تبلیغات مسموم وهابیت، بخش پاسخ به سؤالات و شبهات را تأسیس کرده است. این اداره از بدو تأسیس تاکنون به صدها سؤال و شبهه که از طریق پست، ایمیل یا تماس تلفنی واصل شده، پاسخ داده است.

این سؤالات که در موضوعات مختلف ـ از جمله عقاید، احکام، اخلاق و عرفان، قرآن، حدیث، تاریخ و ادعیه ـ مطرح گردیدهاند علاوه بر ارسال به سؤال کنندگان، در سایت پرسش و پاسخ مفتاح (وابسته به پورتال بزرگ اهل بیت علیهم السلام) در دسترس همگان قرار دارد.

سایت مفتاح با ارائه 07 هزار پاسخ به پرسشهای مختلف به 5 زبان عربی، انگلیسی، فارسی، ترکی استانبولی و اردو یکی از جامعترین مراجع مجازی پاسخ به شبهات محسوب می شود.

حمایت از مؤلفان، پژوهشگران و نوشیعیان

حقانیت و دلایل عقلی و بیشمار مکتب اهل بیت علیهم السلام سبب گردیده است که عده زیادی از مسلمانان از فرقه های دیگر به این مکتب گرایش پیدا کنند.

تعدادی از این نوشیعیان، از فرهیختگانی هستند که پژوهش ها و کتبی در زمینه های مختلف ـ از جمله تجربیات استبصار خود ـ تألیف نموده اند.

مجمع جهانی اهل بیت علیهم السلام از طریق راهکارهای مختلف از ایشان و نیز از پژوهشگران دیگر برای انتشار آثار آنان حمایت می نماید؛ از جمله:

1. حمایت از چاپ و نشر مؤلفات

عدهای از این عزیزان، اهل قلم و تحقیق میباشند که مجمع با حمایت از چاپ ونشر مؤلفات ایشان، سعی دارد تا به رسالت معرفی و گسترش فرهنگی ناب شیعی اقدام نماید.

2. حمایت از تاسیس و فعالیت های سایت های نوشیعیان در جهان

در راستای گسترش و نشر فرهنگ اهل بیت علیهم السلام در کشورهای مختلف با همکاری عدهای از طلاب خارجی مستبصر سایت های ی به زبان های مختلف راه اندازی شده و یا در دست اقدام می باشد.

3. حمایت از پایان نامه‌ها

مجمع برای تشویق دانشجویان مقاطع کارشناسی ارشد و دکترا به تحقیق بر روی موضوعات مرتبط با معارف اهل بیت علیهم السلام، از پایان نامه های این مقاطع حمایت می کند.

مجمع جهانی اهل بیت علیهم السلام در ایران

گرچه فعالیت های مجمع جهانی اهل بیت علیهم السلام بین المللی بوده و معطوف به خارج از جمهوری اسلامی ایران است، اما با توجه به شرایط حساس مناطق مرزی و تبلیغات وهابیت در این مناطق، مراجع معظم تقلید، علماء و نیز نخبگان این استانها از مجمع جهانی اهل بیت علیهم السلام خواستند تا با حمایت فرهنگی از این شیعیان، موجب رشد فرهنگی و معنوی آنان و مانع از تاثیر تبلیغات دشمنان اهل بیت علیهم السلام شود.

در راستای تحقق این هدف، مجمع فعالیت های زیر را انجام داده است:

1. حمایت از ساخت و مرمت مساجد و حسینیه‌ها

مساجد و حسینیه ها پایگاه مهمی برای حفظ و تقویت ارزشهای دینی هستند. با توجه به ضعف مادی شیعیان در مناطق محروم مرزی و هجمه گسترده تبلیغات وهابیت، مجمع با شناسایی و کمک خیرین ساخت مساجد مبادرت ورزیده است و تعمیر و تجهیز مساجد را پیگیری نموده است.

2. اعزام مبلغین و برگزاری دوره های آموزشی

اعزام مبلغ از سوی مجمع مربوط به بخش هایی بوده است که روحانیان کمتری به آن مناطق اعزام می شوند. مجمع جهانی اهل بیت علیهم السلام با هماهنگی نهادهای تبلیغی و ترویجی، مبلغان آموزش دیده را به صورت کوتاهمدت (ماه مبارک رمضان، ایام سوگواری محرم الحرام و فصل تابستان) و بلندمدت به مناطق گوناگون اعزام می کند.

مجمع همچنین با اعزام اساتید عقاید و وهابیتشناسی، دوره های آموزشی مخصوص معلمان، طلاب و دانشجویان این مناطق برگزار می کند.

3. حمایت از تشکیلات شیعیان مناطق مرزی

مجمع جهانی اهل بیت علیهم السلام میکوشد تا با حمایت از تشکل های شیعیان مناطق مرزی و نوشیعیان، پارهای از مشکلات موجود را برطرف نماید.

4. برپایی همایش و برگزاری اردو

برگزاری همایش ها یی با موضوعات مورد نیاز این مناطق ـ مانند آنچه در استان های خوزستان و آذربایجان برگزار شد ـ و نیز برپایی اردو برای جوانان این استانها، از دیگر برنامه های مجمع در این زمینه است.

مجمع جهانی اهل‌بیت (ع)

مجمع جهانی اهل‎بیت(علیهم‎السلام)، به عنوان یک تشکل جهانی و غیردولتی، از طرف گروهی از نخبگان جهان اسلام تشکیل شده است. اهل‎بیت(علیهم‎السلام) به این دلیل بعنوان محور فعالیت انتخاب شده‎اند که در معارف اسلامی در کنار قرآن، محوری مقدس را که مورد پذیرش عامه مسلمین باشد، تشکیل می‎دهند.
مجمع جهانی اهل‎بیت(علیهم‎السلام) دارای اساسنامه‎ای مشتمل بر هشت فصل و سی و سه ماده است.

  • ایران - تهران - بلوارکشاورز - نبش خیابان قدس - پلاک 246
  • 88950827 (0098-21)
  • 88950882 (0098-21)

تماس با ما

موضوع
ایمیل
متن نامه
9-5=? کد امنیتی