Şevval’in Sekizi Baki Mezarlığındaki Masum İmamların (a.s) Kabrinin Tahribinin Yıldönümü Münasebetiyle Dünya Ehlibeyt (a.s) Kurultayının Bildirisi

پنج شنبه, 30 ارديبهشت 1400

Vehhabilerin eliyle Baki mezarlığındaki Masum İmamların (a.s) kabrinin tahrip edilmesi münasebetiyle Dünya Ehlibeyt (a.s) Kurultayı bildiri yayınladı.

Şevval’in Sekizi Baki Mezarlığındaki Masum İmamların (a.s) Kabrinin Tahribinin Yıldönümü Münasebetiyle Dünya Ehlibeyt (a.s) Kurultayının Bildirisi

Dünya Ehlibeyt (a.s) Kurultayı Vehhabilerin eliyle Baki mezarlığındaki Masum İmamların (a.s) kabrinin tahrip edilmesi münasebetiyle bildiri yayınladı.

Bu bildiride şunlara yer verildi: Dünya Ehlibeyt (a.s) Kurultayı, İlahi nur kaynakları ve dinin masum liderlerinin kabirlerinin tahrip edildiği acı hadiseden ötürü dünya Kur’an ve İtret dostlarının tamamına taziyet arz etmenin yanında Afganistan, Yemen ve özellikle işgalci rejim ve onun haysiyetsiz hamilerinin hiçbir sınır gözetmeksizin işledikleri son cinayetlerini şiddetle kınıyor ve her kesi sabit kadem olmaya, basirete, dini gayrete ve zulmani ve sapık düşünceyle savaşmaya davet ediyor.

Dünya Ehlibeyt (a.s) Kurultayının yayınladığı bildirisinin tam metni şöyledir:

Zorbaları Yerle Bir Eden ve Zalimleri Helak Eden Allah’ın Adıyla

1344 Şevval’in sekizinde Baki mezarlığındaki Masum İmamların (a.s) kabirlerinin Vehhabiler tarafından tahrip ve mezarı şeriflerinin yerle bir edilmesi akıl ve sevgiden uzak Vehhabi grubunun cahilane girişimlerinden birisinin hatırlatıcısıdır.

Cahiliyet ve bilgisizlik en büyük dert olup İslam dininin parlak ışığı bunun üstesinden gelmeyi hedeflemiştir. Çok şaşırtıcıdır ki tarih boyunca bu aydınlatıcı nurun karşısında bencil fırkalar direnerek başkalarını mahrum etmiştir.

Bu gün sapık Vehhabi, Tekfiri ve İŞID fırkası dirseğine kadar İslam şehitlerin Seyidinin mektebinde sevgi, akılcılık ve fedakarlık ödevlerini ifa eden mazlum ve savunmasız Afganistan’ın kanına bulanmışsa; bir takım kimselerin Yemen’in savunmasız halkı aleyhine cinayette, Suriye ve Irak’ta kutsal kabirlerin saygınlığını ayaklar altına almada kendi selefinin yolunun devam ettirilmesinde ve dünyada din ve mezheplerin aleyhine saldırı, bombalı eylem ve cami ve kabirlerin yerle bir edilmesi gibi diğer binlerce utanç verici girişimlerde gafil zahirci kesimle ortaklık yapıyorsa, bunların tamamının onların cehalet içinde boğulma ısrarlarında aranması gerekir.

Müslümanlar gözlerini Mescidü’l-Aksa ve Gazze şeridinde çocuk katili işgalci rejimin saldırılarına kapattılar ve ölümcül sessizlikleriyle bu cinayetin üzerini örttüler! Kur’an metninde Mescidü’l-Aksa, Mescidü’l-Haram’ın eş değeri olarak zikredilmemiş mi? (İsra, 1)

Dünya Ehlibeyt (a.s) Kurultayı, İlahi nur kaynakları ve dinin masum liderlerinin kabirlerinin tahrip edildiği acı hadiseden ötürü dünya Kur’an ve İtret dostlarının tamamına taziyet arz etmenin yanında Afganistan, Yemen ve özellikle işgalci rejim ve onun haysiyetsiz hamilerinin hiçbir sınır gözetmeksizin işledikleri son cinayetlerini şiddetle kınıyor ve her kesi sabit kadem olmaya, basirete, dini gayrete ve zulmani ve sapık düşünceyle savaşmaya davet ediyor.

“Onlar ağızlarıyla Allah'ın nurunu söndürmek istiyorlar. Hâlbuki kâfirler istemeseler de Allah nurunu tamamlayacaktır.” Saf, 8

Dünya Ehlibeyt (a.s) Kurultayı

2021

مجمع جهانی اهل‌بیت (ع)

مجمع جهانی اهل‎بیت(علیهم‎السلام)، به عنوان یک تشکل جهانی و غیردولتی، از طرف گروهی از نخبگان جهان اسلام تشکیل شده است. اهل‎بیت(علیهم‎السلام) به این دلیل بعنوان محور فعالیت انتخاب شده‎اند که در معارف اسلامی در کنار قرآن، محوری مقدس را که مورد پذیرش عامه مسلمین باشد، تشکیل می‎دهند.
مجمع جهانی اهل‎بیت(علیهم‎السلام) دارای اساسنامه‎ای مشتمل بر هشت فصل و سی و سه ماده است.

  • ایران - تهران - بلوارکشاورز - نبش خیابان قدس - پلاک 246
  • 88950827 (0098-21)
  • 88950882 (0098-21)

تماس با ما

موضوع
ایمیل
متن نامه
2*3=? کد امنیتی