Dünya Ehlibeyt (a.s) Kurultayı Bir Bildiri Yayınlayarak Pakistan’ın Ketta Şehrindeki Şiaların Katliamını Şiddetle Kınadı ve Şia Merciinin Yol Gösterici Mesajından Ötürü Teşekkür Etti

یکشنبه, 21 دی 1399

 Pakistan’a Hazaralar Şialarının katliamı akabinde Dünya Ehlibeyt (a.s) Kurultayı bir bildiri yayınlayarak bu feci cinayeti şiddetle kınadı.

Kurultayın bildirisinde uluslararası kuruluşlardan kanuni ve uluslararası sorumluluklarına amel etmelerini istemenin yanında ifrati ve cani IŞİD terörist gruplarının tehlikesine dikkat çekildi.

Dünya Ehlibeyt (a.s) Kurultayı Ayetullah Uzma Mekarim Şirazi’nin yayınladığı baş sağlığı mesajı ve Pakistan Başbakanının şehit ailelerini ziyaret edip onlara dert ortaklığı yapmasından dolayı da teşekkürlerini sundu.

Kurultayın bildirisinin metni şöyledir:

 

1cab48b3282ce121992651f40b0f6787_509.jpg

 

Rahman ve Rahim Olan Allah’ın Adıyla

“Haksızlık edenler, hangi dönüşe (hangi akıbete) döndürüleceklerini yakında bileceklerdir.”

Bir kez daha tekfir teröristlerinin kirli elleri Pakistan’ın mazlum Müslümanlarının kanına bulandı.

Belucisten eyaletinde kömür madeninde tekfiri IŞİD terörist grubunun işlediği cinayet ve akabinde 11 madencinin mazlumca başı kesip şehit etmeleri her özgür insanın ve özellikle dünyanın her yerindeki Ehlibeyt (a.s) takipçilerinin kalplerini derinden yaralamış ve bu sarsıcı cinayet karşısında hışımlarını alevlendirmiştir.

Dünya Ehlibeyt (a.s) Kurultayı teröristçe ve beşer karşıtı bu girişimi şiddetle kınayıp bu acı hadise şehitlerinin ailelerine sabırlar dilemekle birlikte uluslararası kurum ve kuruluşlardan ve özellikle BM’den kendi uluslararası kanuni sorumluluğuna amel etmesini isteyerek bu tür cani hadiselerin önünü almalarını ve teröristle savaşılmasını ciddi telakki etmelerini vurguladı.

Dünya Ehlibeyt (a.s) Kurultayı yol gösterici mesajıyla şehitlerin defnedilmesi cereyanında oluşan çıkmazı halletmesinden dolayı Ayetullah Uzma Mekarim Şirazi’ye ve Şia merciinin buyruğunu savundukları için Pakistan Şia alimlerine teşekkür etmeyi kendi vazifesi bilmiştir.

Bu Kurultay Pakistan Başbakanı İmran Han’ın Hazaralar şehit ailelerine dert ortaklığı yapmak için Kuveyte seferini müspet bir girişim değerlendirip kendisine teşekkür etmekle birlikte İmran Han ve diğer devlet ve güvenlik görevlilerinden bu cinayeti işleyenlerin saptanıp cezalandırılmasını ve keza böyle hadiselerin önünün alınmasını istemektedir.

Son olarak bu büyük musibetten ötürü acılı ailelere baş sağlığı ve sabırlar diliyor ve bu aziz şehitler için Allah Teala’dan yüce makamlar vermesini arzu ediyorum.

Dünya Ehlibeyt (a.s) Kurultayı

24 Cemaziyelevvel 1442

8 Ocak 2021

مجمع جهانی اهل‌بیت (ع)

مجمع جهانی اهل‎بیت(علیهم‎السلام)، به عنوان یک تشکل جهانی و غیردولتی، از طرف گروهی از نخبگان جهان اسلام تشکیل شده است. اهل‎بیت(علیهم‎السلام) به این دلیل بعنوان محور فعالیت انتخاب شده‎اند که در معارف اسلامی در کنار قرآن، محوری مقدس را که مورد پذیرش عامه مسلمین باشد، تشکیل می‎دهند.
مجمع جهانی اهل‎بیت(علیهم‎السلام) دارای اساسنامه‎ای مشتمل بر هشت فصل و سی و سه ماده است.

  • ایران - تهران - بلوارکشاورز - نبش خیابان قدس - پلاک 246
  • 88950827 (0098-21)
  • 88950882 (0098-21)

تماس با ما

موضوع
ایمیل
متن نامه
2*6=? کد امنیتی