Hz. Fatımatü’z-Zehra’nın (s.a) Şehadetin Yıl Dönümü Münasebetiyle Dünya Ehlibeyt (s.a) Kurultayının Önemli Bildirisi

شنبه, 27 دی 1399
Hz. Fatımatü’z-Zehra’nın (s.a) şehadet yıl dönümü münasebetiyle Dünya Ehlibeyt (s.a) Kurultayı bildiri yayınladı.
Hz. Fatımatü’z-Zehra’nın (s.a) Şehadetin Yıl Dönümü Münasebetiyle Dünya Ehlibeyt (s.a) Kurultayının Önemli Bildirisi

Hz. Fatımatü’z-Zehra’nın (s.a) şehadet yıl dönümü münasebetiyle Dünya Ehlibeyt (s.a) Kurultayı önemi bildiri yayınladı.

Bildirinin metni şöyledir:

Allah’ın Adıyla

“Selam olsun sana ey Sıddıkatü’t-Tahire! Selam olsun sana ey cennet ehli kadınlarının ve evvelinden sonuna kadar kadınlar aleminin hanımefendisi.”

Ehlibeyt (a.s) dost ve tabilerinin ahit ve bağlılığının yenilendiği bir zaman olan; ilahi ahde vefada, nübüvvet ve imametin ardı süre gitmede; malını, canını ve hatta çocuklarını feda etmede bir an bile kuşku duymayan Müslüman kadınlarının en mükemmel örneği Hz. Fatımatü’z-Zehra’nın (s.a) yüce şahsiyetini saygıyla anma günleri geldi. Nitekim Kur’an’da şöyle buyrulmuştur: “… işte onlardır doğru söyleyenlerin ta kendileri.” Hucurat, 15.

İlahi rehberlik eşliğinde ümmetin gönül birliği, ortak hareketi ve pratik ortak dili olması koşuluyla imamet ve Ehlibeyt’in (a.s) velayeti; zulüm ve sitemin yayılmasının yok olmasında asli güvence ve vahdet, barış, güvenlik ve adaletin yegane eksenidir. Niketim Hz. Zehra (s.a) da buna tekit ederek şöyle buyurmuştur: “Allah Teala İslam dininin düzenini bize itaatte karar kılmış ve imametimizi tefrika ve ihtilaftan güvende olma vesilesi kararlaştırmıştır.” Delailü’l-İmame, s. 33.

Bu gün; fitneci ihtilafların oluşturulması, tefrikanın icat edilmesi ve Şia ve Sünni mezhepsel savaşların alevlendirilmesi doğrultusunda İslam mezhepleri alim ve müftülerinden şer’i fetvalar alan IŞİD ve tekfir grupları gibi İslam düşmanları ve Müslüman görünümündeki bağnaz kimseler ümitsizliğe düştükten sonra sahte müftüler tanıtma ve savunma, sahte otoriteler yaratma ve keza vahdeti parçalayıp yakınlığın yok edilmesi için yapmacık hükümleri ortaya atma gibi çirkin düşüncelere dalmışlar ve dünya Müslümanları arasında yapmacık çatlaklıklar ve düşmanlıkları yaymak için kültürel ve sanatsal yeni dilden ve medya ve sinema tebligatından yararlanarak önyargılı belgeseller ve vahdeti parçalayıcı filimler yapmaya koyulmuşlardır. Ne var ki bu gün Allah’ın lütfu ve Müslümanların uyanmasıyla taklit mercilerin fetvası, dünya alimlerini yakınlaştırıcı aydın görüşler ve tertemiz Muhammedi (s.a.a) İslam dininin bilinçli tabileri vasıtasıyla İslam ümmetinin vahdetine muhalif akımların rezil ve rüsvalıkları inkar edilmeyecek bir şeydir.

Dünya Ehlibeyt (a.s) Kurultayı; Masum İmamların (a.s) ve onların saygın annesi; Peygamber Ekrem’in (s.a.a) teninin parçası Hz. Fatımatü’z-Zehra’nın (s.a) yüce makamını anma ve Fatıma’nın (s.a) şehadet günlerinden dolayı taziye ve baş sağlığı arz etmenin yanında Müslümanlar arasındaki ihtilafları takip ederek Müslümanların aleyhine komplo kuran her türlü akım ve hareketi şiddetle kınıyor ve düşünsel ve pratik çizgimizi onlardan ayrı biliyoruz ve velayetle ümmetin ahdini yenileme gününde Kur’an ve İtret ümmetinden her zamankinden daha çok basiretli olmasını diliyoruz.

Peygamber Ekrem’in (s.a.a) Ehlibeyt’ine (a.s) müntesip olan bu mecmua; Mukaddes Zatların (a.s) dost ve tabileri ve özellikle Ehlibeytçi (a.s) kurum ve topluluklardan, ilim havzalarından ve dünyanın çeşitli yerlerindeki tertemiz Muhammedi (s.a.a) İslam’a gönül bağlayan alimlerden tam bir bilinçle bir kez daha Hz. Fatıma’nın (s.a) şehadet günlerini saygıyla anmayla birlikte zamansal ve mekânsal koşullara uygun olarak bu çirkin planı bozmalarını, var güçleriyle İslam aleyhindeki bu tür fitnelere engel olmalarını ve İslam toplumunun ittihadı ve İslami denge ve akılcılık yolunun saflaştırılmasında kendi sorumluluk ve vazifelerine amel etmelerini; işitsel ve görsel sanal kapasitelerin tamamından yararlanmalarını ve bu Fatımi kültürünün yürürlüğe konulmasına önem vermelerini istemektedir. Bunlarla birlikte bu hassas dönemde anlayışlı kardeşlerimizin ve Ehlisünnetin hekim alimlerinin bilinci, şeffaflığı ve kınayıcı girişimler silsilesi kesinlikle son derece yol açıcı olacaktır.

Dünya Ehlibeyt (a.s) Kurultayı

Cemaziyülevvel 14442 k / Ocak 2021 m.

 

مجمع جهانی اهل‌بیت (ع)

مجمع جهانی اهل‎بیت(علیهم‎السلام)، به عنوان یک تشکل جهانی و غیردولتی، از طرف گروهی از نخبگان جهان اسلام تشکیل شده است. اهل‎بیت(علیهم‎السلام) به این دلیل بعنوان محور فعالیت انتخاب شده‎اند که در معارف اسلامی در کنار قرآن، محوری مقدس را که مورد پذیرش عامه مسلمین باشد، تشکیل می‎دهند.
مجمع جهانی اهل‎بیت(علیهم‎السلام) دارای اساسنامه‎ای مشتمل بر هشت فصل و سی و سه ماده است.

  • ایران - تهران - بلوارکشاورز - نبش خیابان قدس - پلاک 246
  • 88950827 (0098-21)
  • 88950882 (0098-21)

تماس با ما

موضوع
ایمیل
متن نامه
2*3=? کد امنیتی