Pakistan’ın Peşaver Terör Hadisesinin Kınanmasında Dünya Ehlibeyt (a.s) Kurultayının Bildirisi

یکشنبه, 15 اسفند 1400

Dünya Ehlibeyt (a.s) Kurultayı bir bildiri yayınlayarak Pakistan’ın Peşaver terör hadisesini şiddetle kınadı.

Dünya Ehlibeyt (a.s) Kurultayı bir bildiri yayınlayarak Pakistan’ın Peşaver terör hadisesini şiddetle kınadı.

 

1cab48b3282ce121992651f40b0f6787_509.jpg

 

Dünya Ehlibeyt (a.s) Kurultayının yayınladığı bildirinin tam metni şöyledir:

Rahman ve Rahim Olan Allah’ın Adıyla

Bir kez daha İslam ve Müslümanların düşmanlarının eli Tekfirci cani teröristlerin cübbesi altından çıktı ve Pakistan’ın Peşaver şehrinde bir grup mazlum ve masum Şii'yi Cuma namazı kılarken öldürdü. Pakistan’ın Peşaver kentindeki İmamiye Cami Mescidinde düzenlenen terör saldırısında 60’tan fazla kişi öldü ve ibadet eden yaklaşık 200 Şii yaralandı.

Tarih, tertemiz Muhammedi İslam’ın ve Ehlibeyt (a.s) mektebinin emirleri esasınca Şiilerin hiçbir zaman terör eylemlerine karışmadıklarına tanıklık etmiştir.

Bugün, İslam’ın ahlaki ve itikadi boyutlarına dikkat etmek ve Müslümanların ortak düşmanları (Siyonizm ve küresel kibir) ile yüzleşmek giderek daha gerekli görünmektedir.

Pakistan’daki İslam alimlerinin yetkili ve büyüklerinin bu tür olayları önlemek ve sebepleriyle ilgilenmek için büyük çaba göstermeleri umulmaktadır.

Dünya Ehlibeyt (a.s) Kurultayı bu terörist cinayetleri şiddetle kınayarak Pakistan İslam Cumhuriyeti vatansever Müslüman milletin şehitlerinin onurlu ailelerine taziyelerini sunmanın yanında bu içler acısı hadisenin şehitleri için ilah rahmet ve bağışlanma diler, hadisenin yaralıları için Allah’tan acil şifalar talep eder ve şehitlerin aileleri için sabırların en güzelini temenni eder.

Dünya Ehlibeyt (a.s) Kurultayı

2022

مجمع جهانی اهل‌بیت (ع)

مجمع جهانی اهل‎بیت(علیهم‎السلام)، به عنوان یک تشکل جهانی و غیردولتی، از طرف گروهی از نخبگان جهان اسلام تشکیل شده است. اهل‎بیت(علیهم‎السلام) به این دلیل بعنوان محور فعالیت انتخاب شده‎اند که در معارف اسلامی در کنار قرآن، محوری مقدس را که مورد پذیرش عامه مسلمین باشد، تشکیل می‎دهند.
مجمع جهانی اهل‎بیت(علیهم‎السلام) دارای اساسنامه‎ای مشتمل بر هشت فصل و سی و سه ماده است.

  • ایران - تهران - بلوارکشاورز - نبش خیابان قدس - پلاک 246
  • 88950827 (0098-21)
  • 88950882 (0098-21)

تماس با ما

موضوع
ایمیل
متن نامه
2*6=? کد امنیتی