Dünya Ehlibeyt Kurultayı ''Fua ve Keferya Şiilerine'' Karşı Düzenlenen Terör Saldırısını Kınadı

جمعه, 25 فروردين 1396
Dünya Ehlibeyt (a.s) Kurultayı’nın yayınladığı bildirinin tam metnini okurlarımızla paylaşıyoruz:

Dünya Ehlibeyt (a.s) Kurultayı AHL-UL-BAYT - Ehlibeyt Haber Ajansı ABNA’nın haberine göre; 

Dünya Ehlibeyt (a.s) Kurultayı, Fua ve Keferya Şiilerini taşıyan otobüslere, Halep yakınlarında düzenlenen terör saldırısını şiddetle kınadı.

Dünya Ehlibeyt (a.s) Kurultayı, Fua ve Keferya Şiilerini taşıyan otobüslere Halep yakınlarında ki Raşidin bölgesinde düzenlenen intihar saldırısını şiddetle kınayan bir bildiri yayımladı.

Dünya Ehlibeyt (a.s) Kurultayı’nın yayınladığı bildirinin tam metnini okurlarımızla paylaşıyoruz:

بسم الله الرحمن الرحیم

Bismillahirrahmanirrahim

وَمَنْ يَقْتُلْ مُؤْمِنًا مُتَعَمِّدًا فَجَزَاؤُهُ جَهَنَّمُ خَالِدًا فِيهَا وَغَضِبَ اللَّهُ عَلَيْهِ وَلَعَنَهُ وَأَعَدَّ لَهُ عَذَابًا عَظِيمًا

Kim bir mümini kasden öldürürse onun cezası, içinde ebedî kalmak üzere gireceği cehennemdir. Allah ona gazab etmiş, onu lânetlemiş ve onun için büyük bir azap hazırlamıştır. (Nisa / 93)

Dünya Ehlibeyt (a.s) Kurultayı, Fua ve Keferyalı Şiileri taşıyan otobüslerin arasında Halep yakınlarında ki Raşidin bölgesinde canlı bombanın düzenlediği ve yüzlerce masum insanın hayatını kaybetmesine neden olduğu vahşi intihar saldırısını şiddetle kınamaktadır.

Yaşlılar, hastalar, kadın ve çocuklardan oluşan sivilleri hedef alan vahşi cinayeti işleyenlerin bağışlanması mümkün değildir. Bu eylem olsa-olsa ancak korkakların ve zalimlerin işi olabilir. Kendilerini din kisvesine bürüyen ancak insaniyetten ve dini değerlerden yoksun olanlar böylesine vahşi bir cinayet işleyebilirler. Hâlbuki dinimiz böyle bir cinayeti emretmekten tamamen beridir.

Tekfirci terör örgütlerinin canlı bombalar vasıtasıyla direkt veya dolaylı olarak düzenlemiş oldukları intihar saldırıları, İslam ve Müslümanların kötülüğünü isteyen adını Din alimi koymuş akıldan yoksun kimselerin mezhebi ve etnik duyguları tahrik etmesinin sonucunda meydana gelmektedir.

Dünya Ehlibeyt (a.s) Kurultayı, şunu özellikle vurgulamak istiyor; İşlenen bu vahşi cinayetler sadece e sadece Arap ülkelerini sultası altına almış küresel sömürge gücü olan ve fitne çıkararak savaşlara neden olan ve Direniş ekseniyle mücadele etmeye kararlı olan, Siyonist rejimin işine yarayacaktır.

Terör örgütlerinin bu tür eylemleri, Direniş ekseninde olan devletlere darbe vurmak ve devirmek içindir zira yapılan tüm çalışmalar İslam ülkeleri ve Müslümanlar arasında fitne çıkararak asıl düşmanımız olan Siyonist rejimle mücadeleyi unutturmak için gerçekleşmektedir.

Hal böyleyken, Büyük Şeytan Amerika’dan tutunda Türkiye’ye kadar, Arabistan ve Katar gibi ülkelerde tekfirci terör örgütlerini ılımlı gösterme noktasında nedense ısrar etmekte.

Bu saydığımız ülkeler, tekfirci terör örgütlerine destek olmasalar, bu silahlı terör grupları cinayet işlemeye devam edemez.

Bağımsız ve özgür İslam ülkelerinden, uluslararası kurumlardan, Suriye hükümetinden ve vicdan sahibi herkesten, işlenen bu cinayetleri kınamakla yetinmemelerini aksine güçlerinin yettiği ölçüde sivilleri terörist gruplar karşısında korumak için caydırıcı olabilecek tüm yollara başvurmalarını istemekteyiz.

Tekfirci teröristlerin işlemiş olduğu bu büyük katliam, savaş suçu sayılmalıdır zira bu saldırlar gerçekte etnik temizlik düşüncesiyle yapılmaktadır.

Dünya Ehlibeyt (a.s) Kurultayı; vahşi saldırıda hayatlarını kaybedenlerin ailelerine ve Suriye devletine taziyelerini sunar ve Yüce Allah’tan kalanlara sabır ve yaralılara da acil şifalar vermesini temenni eder.

Dünya Ehlibeyt (a.s) Kurultayı

16 Nisan 2017 Pazar

مجمع جهانی اهل‌بیت (ع)

مجمع جهانی اهل‎بیت(علیهم‎السلام)، به عنوان یک تشکل جهانی و غیردولتی، از طرف گروهی از نخبگان جهان اسلام تشکیل شده است. اهل‎بیت(علیهم‎السلام) به این دلیل بعنوان محور فعالیت انتخاب شده‎اند که در معارف اسلامی در کنار قرآن، محوری مقدس را که مورد پذیرش عامه مسلمین باشد، تشکیل می‎دهند.
مجمع جهانی اهل‎بیت(علیهم‎السلام) دارای اساسنامه‎ای مشتمل بر هشت فصل و سی و سه ماده است.

  • ایران - تهران - بلوارکشاورز - نبش خیابان قدس - پلاک 246
  • 88950827 (0098-21)
  • 88950882 (0098-21)

تماس با ما

موضوع
ایمیل
متن نامه
7+9=? کد امنیتی