چهره های ماندگار

شیخ لطیف علی

شیخ لطیف علی

پنج شنبه, 03 شهریور 1401

شیخ لطیف علی فعال فرهنگی و اهل کشور گویان در شمال شرقی آمریکای جنوبی بود. ایشان پس از مطالعه و تحقیق فراوان تحت تأثیر مبلغ برجسته مکتب اهل‌بیت(ع) علامه سید سعیداختر رضوی به مذهب راستین تشیع تشرف یافت.

این مستبصر، پس از تشرف به مکتب اهل‌بیت(ع)، تمام توان خویش را وقف ترویج و نشر مکتب نورانی اهل‌بیت(ع) در کشور خود نمود تا جایی که در نتیجه زحمات و تلاش‌های ایشان افراد بسیاری به مذهب تشیع گرویدند و برای ساماندهی امور آنان انجمن مسلمانان شیعه را در این کشور راه‌اندازی کرد.

مرحوم لطیف علی، از مرتبطین با مجمع جهانی اهل‌بیت(ع) بود و همواره از نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران حمایت می‌کرد.

شیخ محمدحسین ذاکری کارگیلی

شیخ محمدحسین ذاکری کارگیلی

جمعه, 04 شهریور 1401

شیخ محمدحسین ذاکری کارگیلی (۱۹۴۲-۲۰۱۶م)، از علمای مشهور هند در منطقه کارگیل از توابع کشمیر بود که از ارادتمندان به بنیانگذار نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران حضرت امام خمینی(ره) و انقلاب اسلامی ایران به شمار می‌رفت. ایشان خدمات بسیاری برای ترویج تفکر انقلاب اسلامی در کارگیل به ثبت رساند و یک‌تنه نام امام خمینی و انقلاب اسلامی را در منطقه‌ای دورافتاده و صعب‌العبور با مردمانی محروم و مستضعف، در مرز چین و هند، زنده نگه داشتند تا جایی که مردمان آن منطقه به جهت خدمات و فعالیت‌های ایشان،  او را از فرزندان جهانی امام خمینی(ع) دانسته و ایشان را به خمینی کشمیر ملقب کرده‌اند.

مرحوم ذاکری از اعضای مجمع عمومی مجمع جهانی اهل‌بیت(ع) نیز بود ازاین‌رو خدمات ماندگاری در عرصه ترویج و نشر معارف اهل‌بیت(ع) از قبیل تأسیس حوزه علمیه از خود برجای گذاشت و بدین وسیله نیز خدمات بسیاری به پیروان مکتب اهل‌بیت(ع) تقدیم نمود.

شیخ کامل ابوبکر ابراهیم شریف

شیخ کامل ابوبکر ابراهیم شریف

جمعه, 04 شهریور 1401

شیخ کامل ابوبکر ابراهیم شریف (درگذشت ۲۰۱۵م)، اندیشمند و پژوهشگر برجسته علوم اسلامی در کشور اتیوپی بود. ایشان پس از مطالعه و تحقیق فراوان از مذهب اهل‌سنت روی‌گردان شد و به مذهب راستین تشیع تشرف یافت و پس از آن عمر بابرکت خویش را وقف ترویج و نشر مکتب اهل‌بیت عصمت و طهارت(ع) و خدمت به پیروان این مکتب نمود.

این عالم مستبصر و مجاهد علمی و فرهنگی شیعه، با ترجمه معارف اهل‌بیت(ع) به زبان امهری (زبان بومی اتیوپی) خدمت بزرگی به جامعه امهری‌زبان تقدیم نمود و نام نیک و میراث ماندگاری از خود بر جای گذاشت.

آن مرحوم از اعضای مجمع عمومی مجمع جهانی اهل‌بیت(ع) و مجمع تقریب مذاهب اسلامی بود.

عبدالامیـر عـذب جبـر ربیعـی

عبدالامیـر عـذب جبـر ربیعـی

جمعه, 04 شهریور 1401

عبدالامیـر عـذب جبـر ربیعـی معـروف بـه امیـر جابـر (۱۹۵۳-۲۰۱۴م) از مبلغان شیعه اهل عراق بود که عمر پربرکت خویش را وقف ترویج و دفاع از مکتب اهل‌بیت(ع) در کشورهای مختلف نمود و در این راه مقدس رنج زندان را نیز به جان خرید. ایشان مدتی در کشور مصر به تبلیغ مذهب اهل‌بیت(ع) همت گماشت سپس به هلند رفت و در آنجا با تأسیس ایستگاه تلویزیونی اهل‌بیت(ع) نقش پررنگی در شناساندن اهل‌بیت(ع) و نشر سیره آنان ایفا کرد تا جایی که افرد زیادی از ساکنان کشورهای غربی تحت تأثیر فعالیت‌های ایشان به دین مبین اسلام و مذهب راستین تشیع پیوستند.

امیر جابر عضو مجمع عمومی مجمع جهانی اهل‌بیت(ع) بود و مدتی ریاست مجلس شیعیان هلند را برعهده داشت.

عقیل ترابی

جمعه, 04 شهریور 1401

مولانا حاج عقیل ترابی (۱۹۳۴-۲۰۰۹م) خطیب و منبری برجسته و محبوب شیعه در کشور پاکستان بود که عمر بابرکت خویش را در راه ترویج معارف مکتب اهل‌بیت عصمت و طهارت(ع) و وحدت میان مسلمانان در آن منطقه سپری کرد. ایشان بیانی شیوا و دلنشین داشت و آوازه‌اش در تمام منطقه شبه‌قاره پیچیده بود ازاین‌رو در مناطق مختلف هند و پاکستان برای ایراد سخنرانی دعوت می‌شد و بدین طریق معارف اهل‌بیت(ع) و آموزه‌های دین مبین اسلام را به گوش مردم آن مناطق رسانید.

ایشان در سال ۱۹۳۴م در خانواده‌ای علمی و مذهبی در شهر حیدرآباد هند، چشم به جهان گشود. بعد از استقلال پاکستان، مؤسس پاکستان محمدعلی جناح پدر وی رضا حسین که به نام رشید ترابی مشهور بود را به پاکستان دعوت کرد تا عهدنامه‌ امام علی(ع) برای مالک اشتر را به انگلیسی ترجمه کند، ایشان نیز همراه با پدرش در دسامبر سال ۱۹۴۷م به پاکستان هجرت کرد.

علامه افتخار حسین انصاری

علامه افتخار حسین انصاری

جمعه, 04 شهریور 1401

علامه افتخار حسین انصاری (۱۳۲۲-۱۳۹۳ش)  نماینده تام الاختیار حضرت امام خمینی(ره) و دیگر مراجع عظام تقلید در کشور هندوستان بود که سالیان متمادی از عمر پربرکت خویش را وقف ترویج مکتب اهل‌بیت(ع) و خدمت به پیروان این مکتب راستین در منطقه کشمیر نمود. ایشان برای همین منظور مراکز و نهادهایی احداث نمود و خدمات ماندگاری از خود برجای گذاشت.

 مرحوم انصاری نسبت به برپایی مراسم عزاداری امام حسین(ع) در آن منطقه اهتمام جدی داشت. موفقیت‌های چشمگیر ایشان در ترویج مکتب اهل‌بیت(ع) و انسجام‌بخشی به وضعیت شیعیان کشمیر، خشم دشمنان قسم‌خورده تشیع را در پی داشت تا جایی که بارها ایشان و پایگاه‌های محل فعالیتش را هدف حملات تروریستی قرار دادند.

علامه حسین بن ابی‌بکر الحبشی

علامه حسین بن ابی‌بکر الحبشی

جمعه, 10 تیر 1401

علامه حسین بن ابی‌بکر الحبشی (۱۹۲۱-1994م) از مبلغان برجسته شیعه در کشور اندونزی و عضو مجمع عمومی مجمع جهانی اهل‌بیت(ع) بود. این عالم روشن‌ضمیر ابتدا سنی‌مذهب بود اما تحت تأثیر انقلاب اسلامی ایران به مذهب شیعه متمایل شد و پس از تحقیق و مطالعه فراوان به حقانیت شیعه پی برد و به این مذهب راستین تشرف یافت. ایشان پس از تشرف به مذهب تشیع، عمر شریف خود را صرف ترویج مکتب نورانی اهل‌بیت(ع) و وحدت میان مسلمانان در آن سرزمین کرد تا جایی که دایره تأثیر و فعالیت‌هایش محدود به کشور اندونزی نبود و به خارج از مرزهای این کشور نیز کشیده شد.

ایشان در ۲۱ آوریل ۱۹۲۱م در شهر «سورابایا» دومین شهر بزرگ در اندونزی به ‌دنیا آمد و در خانواده‌ای شافعی‌مذهب بزرگ شد. نسب پدری او و نسب علویان در حضرموت اندونزی و برخی کشورهای آسیایی به مولانا علی العریدی فرزند امام جعفر صادق(ع) می‌رسد.

علامه سید ابراهیم احمد الوزیر

علامه سید ابراهیم احمد الوزیر

جمعه, 04 شهریور 1401

علامه سید ابراهیم احمد الوزیر (درگذشت ۱۴۳۹ق) از علما و دانشمندان برجسته شیعه زیدی و عضو هیئت عالی مشورتی شورای علمای کشور یمن و از مرتبطین با مجمع جهانی اهل‌بیت(ع) بود. ایشان از مدافعان مکتب اهل‌بیت عصمت و طهارت(ع) و از پیشگامان وحدت اسلامی در کشور یمن محسوب می‌شد.

علامه سید جعفرمرتضی عاملی

علامه سید جعفرمرتضی عاملی

جمعه, 04 شهریور 1401

علامه سید جعفرمرتضی عاملی (۱۳۶۴-۱۴۴۱ق)، عالم لبنانی و متخصص تاریخ اسلام و تشیع بود که با قلم خویش نقش بزرگی در ترویج و نشر معارف مکتب اهل‌بیت(ع) ایفا نمود. ایشان با نگارش آثار ارزشمندی در زمینه سیره و تاریخ اهل‌بیت(ع)، به دفاع از ساحت قدسی و نورانی حضرات معصومان پرداخت تا جایی که شبهاتی را که ساخته‌وپرداخته ذهن اتاق‎فکرهای دشمنان اهل‌بیت(ع) بود را به راحتی برطرف نمود و سازندگان آنها را رسوا و حقیقت را بر همگان روشن کرد.

این محقق بزرگ مکتب اهل‌بیت(ع)، آثار و تألیفات فاخری از خود برجای گذاشت که بسیاری از آنها به زبان‌های مختلف ترجمه شده است. تنها یک اثر ایشان مجموعه بی‌نظیر «الصحیح من سیرة النبی الاعظم» است که در 35 جلد منتشر شده است.

استاد جعفر مرتضى یکی از عوامل اصلی احیای تاریخ اسلام و تشیع در حوزه‌های علمیه شیعه به شمار می‌آید به گونه‌ای که می‌توان گفت امرزوه تحقیق و پژوهش در این عرصه‌ها بدون مراجعه به آثار ایشان ابتر و ناقص است.

علامه سید مرتضی عسکری

علامه سید مرتضی عسکری

پنج شنبه, 03 شهریور 1401

علامه سید مرتضی عسکری مشهور به علامه عسکری (۱۲۹۳-۱۳۸۶ش)، سیره‌نگار و تاریخ‌نگار پرتلاش و بلندهمت شیعه بود که تمام تلاش خود را در عرصه معرفی مکتب شیعه به‌کار گرفت و در این راه از هیچ تلاش و کوششی دریغ نکرد چرا که ایشان معتقد بود اگر تهمت‌های بی‌اساس از مذهب راستین شیعه زدوده و چهره واقعیِ این مذهب نمایان شود، دشمنی‌های با مکتب اهل‌بیت(ع) از بین خواهد رفت. ازاین‌رو با همین رویکرد و با نگاهی محققانه و موشکافانه، به بررسی و تحلیل تاریخ صدر اسلام پرداخت. ثمره تحقیق و پژوهش سالیان متمادی ایشان، تألیف بیش از پنجاه اثر علمی در عرصه ترویج و نشر مکتب اهل‌بیت(ع) بود که با استقبال بی‌نظیر پژوهشگران و نویسندگان جهان اسلام مواجه شده است. مرحوم علامه عسکری علاوه بر میراث ماندگار مکتوب خود، دانشکده‌ای نیز تأسیس کرد تا از این طریق هم به نشر علوم و معارف مکتب اهل‌بیت(ع) خدمت کرده باشد.

ایشان از اعضای شورای عالی مجمع جهانی اهل‌بیت(ع)، از روحانیان فعال علیه رژیم بعث عراق و از اعضای برجسته حزب‌الدعوة الاسلامیة بوده است.

علامه عبدالهادی فضلی

علامه عبدالهادی فضلی

پنج شنبه, 03 شهریور 1401

علامه عبدالهادی فضلی (۱۳۱۴-۱۳۹۲ش)، روحانی مجاهد شیعه و از شخصیت‌های تأثیرگذار شیعه در منطقه شرقی عربستان سعودی بود که عمر بابرکت خویش را در دفاع از مقدسات اسلامی و وحدت میان مسلمانان در آن دیار سپری کرد. ایشان از شخصیت آیت‌الله شهید محمدباقر صدر متأثر بود و علاوه بر فعالیت های اجتماعی و تبلیغی، بیش از هشتاد تألیف ماندگار و گرانسنگ در زمینه‌های مختلف علوم اسلامی از خود به یادگار گذاشت.

 مرحوم فضلی از حامیان انقلاب اسلامی و نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران به‌شمار می‌رفت. ایشان در مجمع عمومی مجمع جهانی اهل‌بیت(ع) عضویت داشت و از این طریق نیز خدمات فراوانی به پیروان مکتب اهل‌بیت(ع) ارائه نمود.

غلام عباس ساجان

غلام عباس ساجان

جمعه, 04 شهریور 1401

غلام عباس ساجان (۱۹۳۹-۲۰۱۴م) از خیرین سرشناس شیعه در کشورکانادا بود که سالیان متمادی از عمر بابرکت خویش در آن دیار ‎به پیروان مکتب اهل‌بیت(ع) خدمت کرد هرچند که دایراه فعالیت‌های ایشان به کانادا محدود نبود و به خارج از مرزهای این کشور نیز کشیده شده بود. آن مرحوم در ساماندهی وضعیت شیعیان تورنتو نقش بسزایی ایفا کرد و مراکز و نهادهای مختلفی همچون مجلس اسلامی شیعیان کانادا را احداث نمود و به همین خاطر جوایز و افتخارات مختلفی دریافت کرد.

ایشان مرتبطین با مجمع جهانی اهل‌بیت(ع) بود.

لوئیجـی دی مارتینـو

جمعه, 04 شهریور 1401

لوئیجـی دی مارتینـو (۱۹۳۷-۲۰۱۹م) معـروف به «پدر شـیعیان ایتالیا»، معلم اهل ایتالیـا بـود کـه پـس از سـال‌ها مطالعـه و تحقیق دربـاره دین مبین اسـلام، دینش را از مسـیحیت بـه اسـلام تغییـر داد و بـه مذهـب راسـتین تشـیع تشـرف یافـت و نـام اسـلامی عمـار را بـرای خـود برگزیـد. ایشـان پـس از تشـرف بـه دیـن مبیـن اسـلام، تمـام تـوان و همـت خویـش را در راه ترویـج آموزه‌هـای نورانـی و ناب این دیـن آسـمانی در کشـور ایتالیـا بـه کار گرفـت و در آشناسـازی ایتالیایی‌هـا با مکتب اهل‌بیـت عصمـت و طهـارت(ع) نقـش پررنگـی ایفـا نمود. این رهیافته به دین مبین اسلام، عضو مجمع عمومی مجمع جهانی اهل‌بیت(ع) و مؤسـس نخسـتین مرکز شـیعیان با نام «انجمن اسـلامی اهل‌بیت(ع) در کشور ایتالیـا بـود و در نتیجـه فعالیت‌هـا و تلاش‌هـای ایشـان، ایتالیایی‌های بسـیاری به مکتب اهل‌بیت(ع) گرویدند. عمـار دی مارتینـو از ارادتمنـدان بـه حضـرت امـام خمینـی(ره) به شـمار می‌رفت و همـواره از نظـام جمهـوری اسـلامی ایران حمایـت می‌کرد.

محی‌الدین حلمی الغندور

محی‌الدین حلمی الغندور

جمعه, 04 شهریور 1401

محی‌الدین حلمی الغندور (درگذشت ۱۳۹۳ش)، از شخصیت‌های سیاسی و مبارز در کشور مصر بود که سالیان متمادی از عمر خویش را در راه استقلال این کشور با رژیم وابسته حسنی‌مبارک مبارزه می‌کرد. ایشان مسئولیت‌های مهمی همچون نمایندگی پارلمان مصر را بر عهده داشت و از حامیان نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران به شمار می‌رفت تا جایی که پس از سقوط رژیم حسنی‌مبارک، برای برقراری ارتباط دیپلماتیک و همکاری اقتصادی بین مصر و ایران تلاش‌های زیادی کرد.

 الغندور با مجمع جهانی اهل‌بیت(ع) در ارتباط بود و برای تقریب مذاهب اسلامی و وحدت میان مسلمانان نیز بسیار تلاش کرد.

مسرور حسن مجیدی مبارکپوری

مسرور حسن مجیدی مبارکپوری

جمعه, 04 شهریور 1401

مسرور حسن مجیدی مبارکپوری (۱۳۶۴-۱۴۳۰ق)، روحانی و خطیب شیعه اهل هندوستان بود که سالیان متمادی از عمر پربرکت خویش را در جمهوری موریس به تبلیغ مذهب راستین و ترویج معارف اهل‌بیت(ع) سپری کرد. گستره فعالیت تبلیغی این مبلغ شیعه، ایالت‌های شمالی و شمال شرقی هند و شهر رانگون پایتخت پیشین کشور میانمار را نیز دربرمی‌گرفت.

مرحوم مسرور حسن علاوه بر فعالیت‌های تبلیغی، با قلم خویش نیز دین مبین اسلام را یاری کرد و میراث  ماندگاری از خود در این زمینه برجای گذاشت. تفسیر ارزشمند «مجبیدالبیان فی تفسیر القرآن» و ترجمه آثار بسیاری به زبان اردو از جمله آنهاست.

ایشان از اعضای مجمع عمومی مجمع جهانی اهل‌بیت(ع) بود و مدتی سردبیری ماهنامه الواعظ لَکّهنو در هند را نیز بر عهده داشت.

<<  3 4 5 6 7 [89  >>  

تماس با ما

موضوع
ایمیل
متن نامه
1+9=? کد امنیتی